2°C | Amsterdam

Miss Koe verkiezingen Middenmeer..

Middenmeer –  “Het is serious business hier”: alles moet perfect zijn tijdens de jaarlijkse Rundveemanifestatie. Daar bepaalt een professionele jury wie de mooiste koe van Noord-Holland heeft. Dit jaar deden er zo’n honderd koeien mee aan de ‘Koeien Missverkiezing’.

Maar wat zijn nou belangrijke punten om op te letten om die felbegeerde verkiezing te winnen? “Mooi vol, een rechte rug”, zegt een vrouw. Een man ziet zijn koe ook wel winnen: “Deze heeft een mooie rechte beadering, dus dat geeft al aan dat het een goede melkkoe is.”
Een reportage van Hasan Coskun
De vierkoppige jury nam uitgebreid de tijd om de mooiste koe te kiezen. Sommige beesten hebben daarom de behoefte aan een korte sanitaire stop. Maar ook dat wordt met liefde opgeruimd door de verzorgers: “Mooi schoongemaakt toch?”
Er zijn zelfs favorieten in deze bijzondere schoonheidsverkiezing. “Nummer 84 hier is een echte vedette. Het is serious business hier”, zegt een deelnemer. De koeien en hun eigenaren zijn dan ook al sinds 04.00 uur vanmorgen bezig met de wedstrijd. “Ik ben kapot”, zegt een jongen. 
Uiteindelijk blijkt de mooiste koe van Noord-Holland uit Westbeemster te komen. Peter Akkerman mag dankzij zijn parel Wilhelmia 496 de titel ‘Winnaar Koeien Missverkiezing 2016’ boven de schoorsteen hangen.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.