Miss Koe verkiezingen Middenmeer..

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Middenmeer –  “Het is serious business hier”: alles moet perfect zijn tijdens de jaarlijkse Rundveemanifestatie. Daar bepaalt een professionele jury wie de mooiste koe van Noord-Holland heeft. Dit jaar deden er zo’n honderd koeien mee aan de ‘Koeien Missverkiezing’.

Maar wat zijn nou belangrijke punten om op te letten om die felbegeerde verkiezing te winnen? “Mooi vol, een rechte rug”, zegt een vrouw. Een man ziet zijn koe ook wel winnen: “Deze heeft een mooie rechte beadering, dus dat geeft al aan dat het een goede melkkoe is.”
Een reportage van Hasan Coskun
De vierkoppige jury nam uitgebreid de tijd om de mooiste koe te kiezen. Sommige beesten hebben daarom de behoefte aan een korte sanitaire stop. Maar ook dat wordt met liefde opgeruimd door de verzorgers: “Mooi schoongemaakt toch?”
Er zijn zelfs favorieten in deze bijzondere schoonheidsverkiezing. “Nummer 84 hier is een echte vedette. Het is serious business hier”, zegt een deelnemer. De koeien en hun eigenaren zijn dan ook al sinds 04.00 uur vanmorgen bezig met de wedstrijd. “Ik ben kapot”, zegt een jongen. 
Uiteindelijk blijkt de mooiste koe van Noord-Holland uit Westbeemster te komen. Peter Akkerman mag dankzij zijn parel Wilhelmia 496 de titel ‘Winnaar Koeien Missverkiezing 2016’ boven de schoorsteen hangen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category