2°C | Amsterdam

Monero verwachting

Monero verwachting

De Monero koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2022 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in Monero. Maar wat is Monero precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter Monero om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter het project zit en wat het inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Monero.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Met de opkomst van e-commerce door online winkelen is er ook een groei in cryptocurrencies. Monero is een cryptocurrency die draait op een privacy-verbeterde blockchain. In tegenstelling tot Bitcoin, dat volledig transparant is, werkt Monero om portefeuilles en transacties volledig anoniem te maken. Het maakt snelle privétransacties mogelijk tussen twee partijen ter wereld met een Monero-portemonnee en Monero (XMR)-valuta beschikbaar.

Wat is Monero?

Monero is een op privacy gerichte cryptocurrency. Net als Bitcoin, Ethereum en andere populaire valuta’s, is Monero een open-sourceproject met een grote gemeenschap van bijdragers. Monero is uniek omdat het is ontworpen om portemonnees en transacties volledig anoniem te houden, ook voor netwerkleden, ontwikkelaars en miners.

Met Monero worden blockchains gebruikt om de beweging van cryptocurrency onder gebruikers te privatiseren. Monero’s blockchain maakt transactiedetails, zoals de identiteit van afzenders en ontvangers, en het bedrag van elke transactie, anoniem door de adressen die door deelnemers worden gebruikt te verbergen.

Monero werd in 2014 gelanceerd met een filosofie gericht op beveiliging, privacy en decentralisatie. Elke twee minuten worden nieuwe blokken gemaakt en er is geen maximale blokgrootte, wat leidt tot snellere transactietijden en lagere kosten dan je ziet bij Bitcoin.

Het ecosysteem van Monero wordt aangedreven door Nitrogen Nebula software wat het mogelijk maakt om transacties uit te voeren die niet te traceren zijn. Transacties op het netwerk worden doorgestuurd door Dandelion++, een protocol dat het traceren van transacties extreem ingewikkeld maakt en verbetert daarmee de anonimiteit. Elke transactie op het netwerk wordt mogelijk gemaakt door een wallet dat wordt gebruikt als primaire opslagmethode. Wanneer er tokens van de ene naar de andere persoon worden overgeschreven, zijn deze alleen zichtbaar in de individuele wallets.

Net als Bitcoin maakt Monero gebruik van het Proof of Work (PoW) model. Het innovatieve kenmerk van het PoW-model is dat er wiskundige puzzels opgelost moeten worden voordat er onder andere munten gemined of transacties uitgevoerd kunnen worden. De winnaar krijgt een beloning in de vorm van XMR. Momenteel krijgen winnaars 3.41 XMR voor een goed antwoord. Het PoW werkt op basis van consensus. Acties uitvoeren als miner zonder dat je hier de goedkeuring voor hebt van de rest van de gemeenschap is onmogelijk. Transacties die aangegaan worden, worden verwerkt door miners die verantwoordelijk zijn voor de beveiliging en validatie van alle acties op het netwerk.

Dit consensus mechanisme zorgt ervoor dat Monero een gedecentraliseerd platform is. Hierdoor is er geen centraal orgaan nodig die de acties op het netwerk beheert.

Een van de voordelen van Monero is dat het fungibel is. De eenheden zijn vervangbaar en hebben altijd een gelijke waarde. In andere woorden: 1 XMR staat altijd gelijk aan 1 XMR.

Monero is met name populair vanwege de volledige anonimiteit dat het garandeert. De hoeveelheid XMR dat opgeslagen is in een Monero wallet kan niet worden ingezien door anderen aangezien alle transactiegegevens op het netwerk versleuteld zijn.

 

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Monero project

Riccardo Spagni ontwikkelaar MoneroRiccardo Spagni is momenteel de hoofdontwikkelaar van het Monero ecosysteem. Hij werkte samen met een team van 7 personen aan het Monero het project maar omdat zij de voorkeur geven aan anonimiteit is van 5 personen weinig bekend.

In het tweede kwartaal van 2020 is de Nitrogen Nebula update 0.16.0.0 uitgevoerd. Er was een team van 49 ontwikkelaars nodig om de 81,539 tellende regels van de code te perfectioneren om het ecosysteem te versnellen en te beveiligen. De update heeft geresulteerd een verbeterde beveiliging en een verkleining van het gebruik van de bandbreedte. Hierdoor worden snellere transactie sneller verwerkt.

Lightning Network is niet specifiek voor Monero ontwikkeld maar is wel een project waar mee samen wordt gewerkt. Lightning Network heeft als doel om het Proof of Work model te optimaliseren. Het belangrijkste kenmerk van dit project is dat de Lightning Network het mogelijk maakt om kleine betalingen samen te voegen om daarna deze samenvoeging te verwerken als één transactie. Hierdoor dalen de transactiekosten en voorkomt vertragingen op het netwerk.

De roadmap van Monero is vrij beperkt. Op dit moment wordt alleen onthuld dat ze in de toekomst werken aan:

  • Kogelvrij+
  • Drieluik: logaritmische koppelbare ringsignaturen met applicaties
  • Retouradressen
  • Tweedelaagse oplossingen voor snelheid en schaalbaarheid

Monero koers verwachting 2022 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Monero nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook Monero. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik Monero (XMR) kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om Monero te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Monero koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

XMR kopen

Monero  kopenHet kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit Monero voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook Monero

Conclusie

Monero (XMR) is een cryptocurrency die in 2014 is gemaakt met als doel anoniem en privé te zijn. Net als Bitcoin kent niemand de echte identiteit van de maker van Monero. Maar in tegenstelling tot Bitcoin blijven de saldi en betalingen van Monero-portemonnee verborgen. Deze kenmerken hebben het aantrekkelijk gemaakt voor diegenen die op zoek zijn naar privétransacties en speculanten met cryptocurrency.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.