2°C | Amsterdam

N240 levensgevaarlijke weg, 30 ongevallen in 5 jaar tijd waarvan 2 met dodelijke afloop

HOLLANDS KROON – De gemeente Hollands Kroon heeft een nieuwe top 10 samengesteld van verkeersonveilige wegen, op basis van de ongevallenregistraties in de gemeente.

In een objectieve top 10 wordt in kaart gebracht waar de meeste ongelukken zich voordoen. Bovenaan de lijst staat de N240 tussen Westerweg en Flevoweg, waar sinds 2016 maarliefst 30 ongelukken plaatsvonden waarvan 2 met dodelijke afloop.  Ook is er een subjectieve top 10. Deze lijst wordt samengesteld op basis van het aantal meldingen van inwoners over onveilige situaties. Hierin staat de Bosstraat in Winkel op één. 

Lees ook: Dodelijke slachtoffers ongeval Medemblikkerweg zijn een 44-jarige en een 25-jarige man uit Roemenië.

Er zijn veel meldingen over overlast door snelheid op deze weg. Hard rijdend verkeer is ook bij de overige locaties steeds de klacht. De gemeente wil elke onveilige locatie aanpakken, maar is niet altijd de eigenaar van de weg. In sommige gevallen is dat de provincie of het Rijk.

De N240, beter bekend als de Medemblikkerweg tussen Wieringerwerf en Medemblik kleurt op de interactieve kaart van de ANWB rood wat wil zeggen dat deze weg gevaarlijk is en er een hoge kans op een (dodelijkongeval is.

Via mediapartner: Noordkop Centraal

Foto: RV Fotografie

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk berenklauw recept? Berenklauw is een plant die al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt. Het is een krachtig

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.