Nacht van de Nachtvlinder zaterdag 4 juni 2016

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

DEN OEVER – De Nationale NachtvlinderNacht wordt in 2016 voor de twaalfde keer georganiseerd door De Vlinderstichting in samenwerking met de werkgroep Vlinderfaunistiek van EIS-Nederland.
Verspreid door heel Nederland wordt naar nachtvlinders gekeken, onder begeleiding van experts. Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo gemakkelijk te zien en dus moeten ze gelokt worden. Dat gebeurt met speciale lampen en met zoete lokmiddelen zoals stroop. Dan wordt opeens zichtbaar hoeveel verschillende nachtvlinders er voorkomen. In Nederland zijn dat er meer dan 800! 
Ook in het Robbenoordbos doen we al enkele jaren al mee aan deze bijzondere nacht. Onze standplaats is daarbij Camping Wieringerrand met de ingang op de hoek van de Den Oeverseweg/Hippolytushoeverweg. Als extra proberen we deze nacht met behulp van een bat-detector ook nog zoveel mogelijk vleermuizen vast te stellen.
Geinteresseerd om te komen kijken? Meld je dan aan bij educatie@wierhaven.nl onder vermelding van je naam en telefoonnummer. Zaterdag 4 juni 2016 van 22:00 tot 23:55 uur

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category