2°C | Amsterdam

Nacht van de Nachtvlinder zaterdag 4 juni 2016

DEN OEVER – De Nationale NachtvlinderNacht wordt in 2016 voor de twaalfde keer georganiseerd door De Vlinderstichting in samenwerking met de werkgroep Vlinderfaunistiek van EIS-Nederland.
Verspreid door heel Nederland wordt naar nachtvlinders gekeken, onder begeleiding van experts. Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo gemakkelijk te zien en dus moeten ze gelokt worden. Dat gebeurt met speciale lampen en met zoete lokmiddelen zoals stroop. Dan wordt opeens zichtbaar hoeveel verschillende nachtvlinders er voorkomen. In Nederland zijn dat er meer dan 800! 
Ook in het Robbenoordbos doen we al enkele jaren al mee aan deze bijzondere nacht. Onze standplaats is daarbij Camping Wieringerrand met de ingang op de hoek van de Den Oeverseweg/Hippolytushoeverweg. Als extra proberen we deze nacht met behulp van een bat-detector ook nog zoveel mogelijk vleermuizen vast te stellen.
Geinteresseerd om te komen kijken? Meld je dan aan bij [email protected] onder vermelding van je naam en telefoonnummer. Zaterdag 4 juni 2016 van 22:00 tot 23:55 uur

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.