SLOOTDORP – Op woensdag 6 oktober 2021 werd het Namenmonument bij het Joods Werkdorp onthuld. Het was een indrukwekkende gebeurtenis. Vanuit geheel Nederland en zelfs het buitenland reisden nabestaanden en andere genodigden naar de Wieringermeer om bij het leggen van de laatste steentjes te zijn.

Het monument is er gekomen door de inzet van Ina Hoogenbosch en Marieke Roos. Ook maakten zij met behulp van Roel Wittink een digitaal monument in de vorm van de website werkdorpwieringermeer.nl. Het monument met herdenkingstenen bij de bestaande herdenkingszuil voor het gemeenschapshuis in het Werkdorp en deze website geven de 197 werkdorpers een naam, een gezicht, familie en een verhaal.

De Hollands Kroonse Uitdaging mocht de helpende hand bieden bij de realisering van dit belangrijke project. Dit door de verbinding te leggen tussen de initiatiefnemers en onze matchgroepleden Nanneke Barends en Marco De Vries van Kernbeheer Hollands Kroon, Michiel Veenstra van Veenstra Grondwerken, Afke Schrale van Bloeiers en Hayke Burghout van Burghout Design & Druk. Zij werkten, met vele anderen, mee bij de totstandkoming van dit monument. Daarnaast was er hulp op het gebied van publiciteit door het aanspreken van onze contacten binnen de lokale media.

Foto aangeleverd

Verkeershinder door werkzaamheden aan de weg Previous post Onderhoud aan de wegen in Hollands Kroon
Next post Weerbericht Hollands Kroon: nevel in de ochtend, later zonnig

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.