Nationale Sportweek trapt af met nieuw beweegplein

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOLLANDS KROON – Van 15 t/m 29 september is het weer de Nationale Sportweek. Team Sportservice Schagen organiseert deze week gratis veel sportieve activiteiten, in samenwerking met diverse sportaanbieders uit de regio Schagen en Hollands Kroon. Op de eerste dag van de Nationale Sportweek wordt tevens op feestelijke wijze een nieuw multifunctioneel beweegplein in Schagen geopend. Wethouder Heddes van Infrastructuur & Duurzaamheid zal de opening verrichten, ondersteund door JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) – ambassadrice, presentatrice, zangeres en danseres Ingrid Jansen.

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. Het is de 15e keer dat de Nationale Sportweek wordt georganiseerd en daarom duurt deze ‘week’ 15 dagen.

Nieuw beweegplein

Het nieuwe beweegplein bevindt zich bij het Cruyff Court bij de Emmalaan/Julianalaan, naast het Regius College, in Schagen. De opening op 15 september start om 13.00 uur met een gevarieerd en sportief programma. Ingrid Jansen geeft een warming-up, er zijn diverse clinics, o.a. een touwtjespringclinic door ProJump, handbal, streethockey door  Hockeyclub Magnus. U kunt nieuwe wandelroutes lopen en natuurlijk de beweegtoestellen op het nieuwe beweegplein uitproberen! Er zijn ervaren instructeurs aanwezig van Team Sportservice Schagen om u daarbij te begeleiden. Er worden gezonde snacks en water uitgedeeld. Iedereen is welkom om te komen. Om 16.00 uur zal de officiële opening zijn. Wethouder Heddes zal de feestelijke opening verrichten en dan ook de nieuwe naam van het beweegplein bekend gaan maken. Hiervoor is een prijsvraag uitgeschreven waar iedereen aan mee kon doen. Tijdens de Nationale Sportweek zullen er op dit plein elke dag activiteiten zijn voor verschillende leeftijden. Denk aan een Bootcamp voor volwassenen door The Bootcamp Club, wandelen en Running & More door TAS ‘82, Walking Football voor ouderen, Fit & Fun, voor basisschoolleerlingen of Gymnastiek voor ouderen en volwassenen door Lycurgus Advendo. Kijk op jouw.teamsportservice.nl/schagen voor een overzicht.

Activiteiten bij sportverenigingen

Veel verenigingen organiseren tijdens de Nationale Sportweek op hun club activiteiten. Een mooie kans om eens binnen te kijken bij een club en te kijken of deze sport misschien wel bij u past! Of ga eens kijken waar een vriend of familielid altijd sport! U kunt o.a. komen kijken of meedoen bij Atletiekvereniging Wieringermeer, Gymvereniging Lycurgus Advendo Schagen,  Aikidojo Schagen, Volleybalvereniging de Boemel Tuitjenhorn, ZAP Handbal Breezand, ZAP voetbal  Breezand, Basketbalvereniging Break Out Hippolytushoef, Handbalvereniging Tonegido Hippolytushoef,  Polisport tafeltennis in Schagen, Kolfsocieteit De Schoone Twaalfven en Kolfclub Paal Tien Sint Maartensbrug, Kaval internationale dans Schagen. Op jouw.teamsportservice.nl/schagen kunt u precies zien welke vereniging wanneer iets organiseert en voor welke leeftijd dit is.  

Sportinstuif en Zweminstuif

Woensdag 26 september is er een Sportinstuif bij voetbalvereniging DWOW in Wieringerwerf. Kinderen van groep 3 t/m groep 8 kunnen daar zich o.a. uitleven op de stormbaan, in de pannakooi en met boogschieten. De Sportinstuif is van 15.00 – 16.30 uur. Woensdag 19 september is er een Zweminstuif in het buitenbad De Veersloot in Dirkshorn van 15.00 – 16.30 uur. Dit is ook voor kinderen van groep 3 t/m groep 8. Een zwemdiploma is wel verplicht. Bij slecht weer zal de Zweminstuif verplaatst worden naar zaterdag 22 september in Zwembad de Wiel in Schagen van 11.00 – 12.30 uur. 

Touwtjespringchallenge

Tijdens de Nationale Sportweek kunnen alle klassen van het basisonderwijs meedoen aan de Touwtjespringchallenge. Welke klas kan er met de meeste kinderen touwtjespringen zonder het touw te raken? Klassen maken filmpjes van hun prestatie en sturen deze naar Team Sportservice Schagen. De winnaars krijgen een maand lang een beweegkist waarmee allerlei leuke sportieve activiteiten kunnen worden gedaan met de hele school. Bovendien krijgt de winnende klas een half jaar lidmaatschap van de Sport & Speluitleen! 

Ook voor ouderen

Bij WonenPlusWelzijn wordt op 19 september een interessante presentatie verzorgd voor ouderen. Tijdens deze presentatie zult u niet blijven stilzitten. Er worden leuke oefeningen gedaan waar u weer energie van krijgt. Ook krijgt u nuttige beweegtips. Gaat u bijvoorbeeld niet graag naar een sportvereniging? U kunt thuis ook heel veel doen! De presentatie is van 14.00 – 16.00 uur in Onder de Acacia’s, Acaciaplein 400, Schagen. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie

Op jouw.teamsportservice.nl/schagen kunt u alle informatie vinden over de activiteiten in de Nationale Sportweek. U kunt ook bellen tijdens kantoortijden met Team Sportservice Schagen: 0224 – 21 47 74, of mailen naar: [email protected].

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category