Nationale Tuinweek Westerland en Schagen

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

WESTERLAND – De Nationale Tuinweek van Groei & Bloei wordt van 11 tot en met 19 juni gehouden. In deze regio heeft de afdeling Schagen van Groei & Bloei ook een aantal activiteiten op de agenda staan.
The Hidden Garden aan de rand van Van Ewijcksluis is zondag 12 juni geopend van 10.00 tot 17.00 uur. The Hidden Garden is een organische moes- en bloementuin op circa duizend vierkante meter dynamische aarde. Deze opening van de Nationale tuinweek is meegenomen in de Tuinronde van de Soroptimistenclub Wieringen . In deze route van ongeveer vijftien kilometer vindt men tuinen met muziek, kunst, een atelier en bovengenoemde Hidden Garden. Deze route is goed te doen met de fiets en voor de niet fietsers mag natuurlijk altijd de auto worden gebruikt. Groei & Bloei staat met een informatie kraam in The Hidden Garden.
Bomenwandeling
Frits Bart en Jan Paauw houden woensdag 15 juni een bomen- en tuinwandeling in Westerland. De wandeling start om 19.00 uur aan Westerlanderweg 59 nabij de kerk van Westerland waar voldoende parkeergelegenheid is bij dorpshuis ’t Skrale End. Tijdens deze wandeling wordt van alles vertelt over welke beplanting zoal langs de straat en in de tuinen is te zien. In de route zelf worden ook nog korte bezoekjes gebracht aan een aantal tuinen. Na afloop krijgen de deelnemers nog koffie, thee of fris in een prachtige parktuin met uitzicht over het Amstelmeer aan Westerlanderweg 59. Wel dient men zich voor deze wandeling van te voren aan te melden viainfo@schagen.groei.nl of tel. 0227-592694. Tevens is afdeling Schagen van Groei & Bloei zondag 19 juni aanwezig tijdens de Boerenlandfair in Westerland.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category