2°C | Amsterdam

Nazomeren in het Kremlin

WINKEL – Maak kennis met de passie, technieken en drijfveren van Ger Leegwater tijdens Nazomeren in Niedorp. Het Nederlands Kremlin aan Limmerschouw 51 in Winkel is zaterdag 20 en zondag 21 augustus van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Om 13.30 uur wordt een rondleiding gehouden.
Leegwater heeft twee nieuwe projecten onder handen. In de wekplaats is er een begin gemaakte met een waterspuwer, deze krijgt een plaats bij de Neptunus fontein. Heel trots is Leegwater op zijn Neptunus fontein met een doorsnede van tien meter en een hoogte van zeven meter. Dit is een project, waar alle ervaringen en vaardigheden, die hij in 35 jaar heeft opgedaan, samen komen. In het midden staat een obelisk en in het water staan vijf grote beelden, een triton, Pegasus, een vis, zeemeermin en Neptunus. Deze fontein is zonder tekening gemaakt, de inspiratie zijn de fonteinen op het Piazza Navona in Rome en de verhalen uit de mythologie.
Naast de werkplaats bouwt Leegwater een campanile, waarvan het dak bijna voltooid is. Na lang nadenken heeft hij besloten om in het dak van de campanile een oculus (cirkelvormige opening) te maken. De mal hiervoor is een ingewikkelde constructie geworden. De entree tot het Nederlands Kremlin bedraagt € 2,-. De opbrengst is voor de stichting Kunsttuin Nederlands Kremlin. Kijk voor meer informatie op www.kunsttuinnederlandskremlin.nl.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.