2°C | Amsterdam

NEAR Protocol koers verwachting

NEAR Protocol verwachting

De NEAR Protocol koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2022 zijn ook zeer positief. Maar wat is NEAR Protocol precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter NEAR Protocol om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter het project zit en wat het inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in NEAR Protocol.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is NEAR Protocol?

Met een meerkat als mascotte laat NEAR Protocol zien dat het veel waarde hecht aan de community. Meerkatten zijn zeer sociaal en dragen elk hun steentje bij, net als de NEAR community. Als gebruiksvriendelijk platform gaat NEAR de strijd aan met Ethereum.

NEAR Protocol is een gedecentraliseerd applicatie (dApp) platform voor slimme contracten dat vergelijkbaar is met Ethereum, EOS en Polkadot, maar met als doel gebruiksvriendelijker te zijn voor de ontwikkelaar. Om dit te bereiken heeft NEAR functies ingebouwd zoals leesbare accountnamen, in plaats van alleen cryptografische portemonnee-adressen, en de mogelijkheid voor nieuwe gebruikers om te communiceren met dApps en slimme contracten zonder dat daar een crypto wallet voor nodig is.

Sharding, Doomslug en Nightshade

Een probleem waar onder andere Ethereum tegenaan loopt is de schaalbaarheid. Schaalbaarheid verwijst in deze context naar het vermogen van een blockchain om een ​​groot aantal transacties met redelijke snelheid en kosten af ​​te handelen.

De oplossing van NEAR Protocol voor dit schaalbaarheidsprobleem is de implementatie van sharding. Sharding vermindert de rekenbelasting door de data op te splitsen in shards (fragmenten). Hierdoor hoeft niet elke node elke volledige transactie te valideren, maar een fragment ervan, waardoor de capaciteit van het netwerk wordt geschaald als het aantal nodes op het netwerk toeneemt.

Het blokgeneratieschema wordt Doomslug genoemd. Het is een onomkeerbaar proces van staking. Bij overeenstemming tussen de validators worden de blokken voltooid.

Het consensusmechanisme dat door NEAR wordt gebruikt is afgeleid van het Proof of Authority (PoA) consensus mechanisme en wordt Nightshade genoemd. Het voordeel hiervan is dat het een snelle methode is om blokken te bouwen. De nodes die de transacties valideren worden hebben hun reputatie verdiend met transacties die zij in het verleden hebben gedaan.

Het ontwikkelingsteam van Ethereum werkt aan een 2.0 versie, Beacon Chain, wat de schaalbaarheid zou moeten verhogen. De combinatie van Sharding, Doomslug en Nightshade dat het NEAR protocol heeft maakt nu al dezelfde transactiesnelheid van 1 miljoen TPS (transacties per seconde) mogelijk. Hierdoor is NEAR Protocol op dat gebied een gewaagde concurrent voor Ethereum.Sharding, Doomslug, Nightshade

Historie en team achter NEAR Protocol

In 2018 schreven Illia Polsukhin en Alexander Skidanov een whitepaper dat het begin vormde van NEAR Protocol. Het doel van de twee was het creëren van een platform met geprogrammeerde smart contacts en crypto betalingen. De oorspronkelijke visie voor het NEAR-platform was om ontwikkelaars een gemakkelijke weg te bieden voor het bouwen van gedecentraliseerde applicaties die kunnen worden geschaald voor massaal gebruik

Poluskin was voorheen werkzaam bij Microsoft en MemSLQ. Skidanov werkte voordat hij NEAR oprichtte als researcher bij Google met als doel het optimaliseren van Google Search.

NEAR is gevestigd in San Francisco en wordt aangestuurd door de non-profit organisatie NEAR Foundation dat gevestigd is in Zwitserland. De Foundation richt zich met name op protocolonderhoud, ecosysteemfinanciering en het begeleiden van het beheer van het protocol.

Het project trok veel grote investeerders aan zoals Pantera Capital, Multicoin Capital, Coinbase Ventures, Metastable Capital en Fundamental Labs.

In April 2020 werd het mainnet gelanceerd en gedurende het jaar werd ook de governance overgebracht naar de gemeenschap. NEAR is er op gericht een volledig community driven protocol te worden waarbij er geen centraal bestuur is.

NEAR token

Het platform heeft, net als vele andere protocollen, een eigen token ontwikkeld voor het NEAR ecosysteem onder de naam NEAR-token. Het NEAR-token wordt voornamelijk gebruikt als betaalmiddel voor het betalen van transactiekosten en de ontwikkeling van dApps op het platform. Ook worden NEAR tokens gebruikt als onderpand voor het opslaan van gegevens op de blockchain.

Daarnaast beloont NEAR beloont verschillende belanghebbenden in de blockchain doormiddel van het uitdelen van NEAR-tokens. Nodes ontvangen elk periode een NEAR-tokenbeloning die op jaarbasis 4,5% van het totale NEAR-aanbod bedraagt. Er zijn tevens wedstrijden waar ontwikkelaars aan kunnen deelnemen en tokens kunnen winnen.

Bovendien ontvangen de ontwikkelaars van slimme contracten een deel van de transactiekosten die hun contracten genereren.

De rest van elke transactievergoeding wordt verbrand, waardoor de schaarste aan het NEAR-token toeneemt. Het Protocoltreasury dat is opgesteld door NEAR, met als doel te herinvesteren in de ontwikkeling van het ecosysteem, ontvangt jaarlijks 0,5% van het totale NEAR-aanbod.

Projecten

Inmiddels zijn er enkele grote projecten die zijn gebouwd op het NEAR Protocol. Onder meer Mintbase, een non-fungible token (NFT) minting-platform, en Flux, een protocol waarmee ontwikkelaars markten kunnen creëren op basis van activa, grondstoffen, real-world evenementen.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het NEAR Protocol project

NEAR Rainbow BridgeHet ontwikkelingsteam dat in het afgelopen jaar flink is uitgebreid heeft de afgelopen tijd hard gewerkt om NEAR tot een succes te maken.

Sinds de lancering van NEAR’s brug naar Ethereum, de Rainbow Bridge genaamd, in maart 2021, kunnen Ethereum en NEAR interoperable functioneren. ERC-20 tokens en NFT’s kunnen worden overgezet van Ethereum naar het NEAR platform.

Ook op het gebied van samenwerkingen zijn er nieuwe ontwikkelingen. Onlangs kondigde Ardana een samenwerking met NEAR waarbij Ardana een brug zal bouwen voor de overdracht van activa tussen Cardano en NEAR. Dankzij de brug met het Near-protocol kunnen Cardano-gebruikers activa overzetten van Cardano naar Near en vice versa. Ook zal de NEAR-token binnenkort beschikbaar zijn op Cardano.

Het NEAR-token zal dienen als onderpand op Ardana om stablecoins te slaan.

Near werkt op dit gebied al samen met onder andere Ethereum, Polkadot en Cosmos. Het toevoegen van Cardano aan het portfolio van gen-three blockchains zal het NEAR netwerk versterken.

NEAR Protocol koers verwachting 2022 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het NEAR Protocol nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook NEAR Protocol. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik NEAR kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om NEAR te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. 

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de NEAR Protocol koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

NEAR kopen

NEAR protocol tokenHet kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit NEAR voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook NEAR Protocol

Conclusie

Het team achter NEAR heeft altijd een visie voor ogen gehad van een wereld met meerdere ketens, waarbij elke blockchain naadloos met elkaar kan communiceren en gegevens kan uitwisselen. Deze visie is uitgewerkt in het NEAR Protocol, een gedecentraliseerd ontwikkelingsplatform waarop dApps en DeFi toepassingen ontwikkeld kunnen worden.

De combinatie van Doomslug, sharding en Nightshade vergroot de schaalbaarheid en maakt NEAR een project dat op de toekomst is gericht en gewaagd is aan Ethereum.

Related Articles

Houdt u van chocolade? Dit recept is voor al jullie chocoladeliefhebbers die er zijn. Het is een heerlijke en makkelijke manier om chocoladeletters te

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.