NeCap-Schelphorst competitie prooi voor Bas Bervoets, leiderstrui blijft bij Tijs Dekker

WIERINGERWERF – De tweede rit van de NeCap-Schelphorst competitie is gewonnen door Bas Bervoets van Thaam Dam Cycling. De 30-jarige renner uit Aartswoud, die afgelopen winter overkwam van Team Pro Salton Kolkman, was de sterkste in de sprint na een snelle koers. Drager van de leiderstrui Tijs Dekker wist zijn voorsprong in het klassement te verdedigen door als tweede te finishen. Ton Rob, winnaar van de NeCap-Schelphorst competitie van vorig jaar, was er deze rit ook voor het eerst ook bij en maakte de top 3 compleet.

Aan de start in Wieringerwerf stond 57 man om 30 ronden van 1,5 kilometer te rijden. De temperatuur was in een week tijd gestegen tot boven de 10 graden en het was daardoor een stuk prettiger weer voor de koers. Tijs Dekker van Alcmaria Victrix begon als leider van de NeCap-Schelphorst competitie doordat hij de eerste rit had gewonnen. Onder het sterke deelnemersveld zagen we een hoop goede sprinters, onder wie Sam Boon, Arie van der Lee en Bas Bervoets. Tijdens de wedstrijd werd in ronde 20 gesprint voor een premie, deze werd gewonnen door oud-zwemmer Sverre Eschweiler, voor Sem Huitema en Sam Boon. Het peloton bleef flink de vaart er in houden waardoor er in totaal 11 renners op achterstand werden gezet.

Tien ronde voor het einde werd er wederom gesprint, maar dit keer voor de punten. Patrick Hoefakker, Mike Tesselaar en Niek Hoornsman vonden in elkaar een sterk trio en reden weg bij het peloton. Zij verdeelde de punten en bouwden een mooie voorsprong op van ongeveer 20 seconden. Een ijzersterke Tijs Dekker zag het gevaar van de kopgroep en probeerde in zijn eentje de aansluiting te maken wat uiteindelijk ook lukte. Helaas voor de vier renners liep het peloton weer in en daardoor gingen we de laatste ronden in met een gesloten groep. In de sprint was het moeilijk te zien maar Bas Bervoets van Thaam Dam Cycling wist zijn sprintersbenen het beste aan te spreken en won nipt voor Tijs Dekker en Ton Rob.

De NeCap-Schelphorst competitie kent nog 6 wedstrijden. De top 10 is hieronder te vinden: