NEO verwachting

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

De NEO koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2022 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in NEO. Maar wat is het precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter het project zit en wat het inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in NEO.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Hoewel NEO en Ethereum veel overeenkomsten hebben, ligt de focus van NEO op de slimme economie. Wat dat precies inhoudt lees je in dit artikel.

Wat is NEO?

 

NEO is een blockchain-platform dat de ontwikkeling van smart contracts en digitale activa mogelijk maakt. Het woord NEO is afkomstig uit de oude Griekse taal en vertaalt zich als ‘nieuw’, ‘modern’ en ‘jong’. NEO wil smart contracts gebruiken om een ​​gedecentraliseerd, digitaal en gedistribueerd platform voor niet-digitale activa te worden. Het specifieke doel is om een ​​digitaal alternatief te worden voor activaoverdrachten die momenteel niet-digitaal zijn.

Ontstaansgeschiedenis

NEO begon in 2014 als AntShares dat is opgericht door Da Hongfei en Erik Zhang. AntShares wordt ook wel ‘China’s eerste blockchain-platform’ genoemd. In 2016 richtten Da en Erik OnChain op, een door durfkapitaal gesteund bedrijf dat op blockchain gebaseerde financiële diensten levert. Een bedrijf dat werd opgericht als antwoord op de groeiende interesse in AntShares en de behoefte aan blockchain-oplossingen die voldoen aan de eisen van zowel overheidsinstanties als particuliere bedrijven. AntShares werd in 2017 omgedoopt tot NEO.

Hoewel NEO vergelijkbaar is met Ethereum, is er één fundamenteel verschil: terwijl Ethereum een ​​abstracte, fundamentele laag is waarop andere projecten hun dApps kunnen bouwen, is NEO meer gericht op de componenten van een slimme economie zoals digitale activa, digitale identiteiten en smart contracts.

Digitale activa

NEO heeft tot doel traditionele activa om te zetten in digitale met behulp van smart contracts. Deze digitale activa worden gedecentraliseerd en worden wettelijk beschermd met behulp van digitale certificaten op de blockchain, die op hun beurt vertrouwen zullen garanderen. Digitale activa bestaan ​​in binair formaat met het ‘recht om te gebruiken’, wat het kwalificeert als een digitaal bezit. Blockchain maakt de digitalisering van activa van activa veilig, betrouwbaar en gedecentraliseerd.

Er zijn twee soorten digitale activa:

  • Global assets: Deze worden door het hele systeem herkend. Het wordt geïdentificeerd door alle klanten en smart contracts.
  • Contractactiva: Deze worden alleen erkend door specifieke contracten en kunnen niet in andere contracten worden gebruikt.

Digitale identiteit

NEO zal het creëren van identiteitsinformatie van organisaties, individuen en entiteiten in elektronische vorm mogelijk maken. Deze identiteiten zullen bruikbaar zijn via multi-factor authenticatiemechanismen zoals gezichtsherkenning, vingerafdrukken, spraakherkenning en sms.

Smart contracts

in tegenstelling tot smart contracts die zijn geprogrammeerd in de Ethereum-blockchain, hoeven ontwikkelaars geen nieuwe smart contract taal te leren. NEO’s Universal Lightweight Virtual Machine (NeoVM) heeft het voordeel van hoge zekerheid, hoge gelijktijdigheid en hoge schaalbaarheid voor smart contracts die op de blockchain zijn gemaakt.

Delegated Byzantine Fault Tolerance (dBFT)

NEO dBFTNEO maakt gebruik van het Delegated Byzantine Fault Tolerance (dBFT) consensusmechanisme. In een dBFT-systeem worden miners gekozen door NEO-houders om blokken te genereren en transacties te valideren. Deze nodes moeten aan bepaalde prestatie-eisen voldoen en moeten tegelijkertijd een minimumdrempel van NEO-tokens handhaven.

NEO is de snelste blockchain en bereikt snelheden tot 1.000 transacties per seconde. Deze hoge transactiesnelheid is mogelijk dankzij het gestroomlijnde dBFT-mechanisme van NEO. Een voordeel van het dBFT-systeem is dat het een groter aantal transactievolumes ondersteunt en minder resources verbruikt. Dit gaat echter ten koste van centralisatie, waarbij miners moeten worden vertrouwd om in het beste belang van het netwerk te handelen.

NEO en GAS

Er bestaan twee tokens op het platform: NEO en GAS.

NEO wordt gebruikt om blokken te maken en het netwerk te beheren. Deze vertegenwoordigen het eigendom van de blockchain. NEO is een token dat stem- en beslissingsrecht geeft. De houder van N- tokens kan stemmen over netwerkparameterwijzigingen.

GAS tokens geven houders het recht om de NEO-blockchain te gebruiken. GAS is de brandstof die transacties in het neo-systeem aandrijft. Het is vergelijkbaar met hoe Ether werkt in het Ethereum-netwerk. . GAS is de valuta die wordt uitgewisseld binnen het neo-ecosysteem.

GAS token kopen

De verwachtingen en ontwikkelingen van het NEO project

In augustus vorig jaar kondigde NEO de officiële lancering aan van de N3-versie, de belangrijkste mijlpaal van het NEO-tea. De ontwikkeling van NEO 3.0 begon in 2018 en bijna vier jaar later was de nieuwe versie eindelijk klaar voor gebruik.

N3 introduceert verschillende upgrades en is ontworpen om de transactiesnelheid te verhogen van 1.000 per seconde naar 5.000 per seconde en de gaskosten met 100 keer te verlagen. Lagere vergoedingen zijn een hoeksteen van de concurrentie van NEO met ETH.

In november 2021 kondigde NEO aan samen te gaan werken met betaaloplossingen provider Alchemy Pay (ACH). Door deze samenwerking zal Alchemy Pay het NEO-token integreren in zijn wereldwijde hybride crypto-fiat-gateways. Het is de bedoeling dat de integratie “de use-cases van NEO-tokens zal versterken” door NEO toe te staan ​​transacties uit te voeren via de handelaarsnetwerken van Alchemy Pay, waaronder Shopify en Arcadier.

NEO koers verwachting 2022 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het NEO nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook NEO. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik NEO kopen?

NEO kopenWaar let je als belegger op wanneer je erover denkt om NEO te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. NEO staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de NEO koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

NEO kopen

NEO staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit de coin voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook NEO. 

Conclusie

De NEO-blockchain is gelanceerd door twee Chinese ontwikkelaars en wordt gebruikt voor transacties op basis van smart contracts. Daarom wordt NEO nog wel eens het Chinese Ethereum genoemd. Het doel van het NEO-netwerk en bijbehorend token is het stimuleren van een slimme economie, waarin transacties digitaal en efficiënt gedaan kunnen worden. Die ambitie wordt aardig nagekomen sinds de NEO 3.0-update waardoor er tienduizend transacties per seconde kunnen worden verwerkt.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category