2°C | Amsterdam

Nieuwe boot Den Helder – Texel is haar thuishaven aangekomen

REGIONIEUW – Veel nieuwsgierigen hadden zich woensdagavond verzameld bij Landsend in Den Helder. Vanaf de dijk was te zien hoe de gloednieuwe Texelstroom het Marsdiep op kwam varen.
Het nieuwe schip van de TESO stoomde rond 18.00 uur tussen Texel en Den Helder door. Korte tijd lag het voor de haven van Texel. Daarna draaide het om en voer het richting Den Helder. Onderweg kruiste de Texelstroom met de Dokter Wagemaker. Met de misthoorn begroetten de schepen elkaar.
“Kippenvel”, zegt één van de kijkers op de dijk. De vrouw hield het schip via de webcam in de gaten toen het nog in IJmuiden lag. “Ik wist dat ze vandaag zou komen, dus ik ben als een speer op de fiets gestapt om even te komen kijken. Ik ben gek van schepen. En deze is wel heel erg mooi,” zegt zij tegen NH.
Een andere bezoeker op de dijk keek al sinds vanmorgen op de app van Marinetraffic, waarop je alle scheepsbewegingen kunt zien. “Dit is toch prachtig?”
Officiële overdracht
De Texelstroom ligt nu in Den Helder. De komende tijd wordt er geoefend met de aanlanding in de havens. Op 18 juni is de officiële overdracht van het schip van de reder aan de TESO. Pas later komt het schip echt in de vaart.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.