Nigel Groot pakt zilver in België

ANNA PAULOWNA – Afgelopen weekend  4 en 5 mei was de Hermee Cup in Luik, een groot internationaal judotoernooi met deelnemers uit België,  Nederland, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Israël, Griekenland, Zweden en Denemarken. Zondag was U15 en U18 aan de beurt, dus ook Nigel van Bakkersport Schagen die uitkwam in U15 -60kg.

Om 11 uur begon de weging en na lang wachten kon Nigel om 16.15 zijn eerste partij tegen Duitsland beginnen, die hij won met een mooie Ippon(vol punt). De 2e partij werd verloren van een Belgische jongen en de 3e partij tegen de nr 2 van Nederland, die moest hij winnen om door te gaan naar de volgende ronde, en die won Nigel ook met een Ippon.

Na 3 uur wachten begon de volgende ronde. De 1e partij tegen België die won Nigel en ging naar de halve finale. Die won hij ook met een vol punt. Door naar de finale en dat was tegen een Franse jongen. Nigel kon die partij niet winnen en behaalde een mooie 2e plaats op het zware internationale toernooi in Luik.