2°C | Amsterdam

Nikki Huisman en Romy de Vos gaan lesgeven in Malawi

Hollands Kroon – Nikki Huisman uit Wieringerwaard en Romy de Vos uit Anna Paulowna gaan zich inzetten voor beter onderwijs in het Afrikaanse land Malawi. Beide dames zitten in het tweede leerjaar van hun opleiding aan de Hogeschool iPabo in Alkmaar. Zij hebben de mogelijkheid aangeboden gekregen om met Edukans op ontwikkelingsreis naar Malawi te gaan
Edukans is de ontwikkelingsorganisatie die voor zorgt voor onderwijsverbetering, maar ook onderwijs mogelijk maakt in ontwikkelingslanden. Samen met docenten, schoolmanagement, ouders, vrijwilligers, bedrijven, fondsen, organisaties en met (pabo-) studenten proberen zij het onderwijs in ontwikkelingslanden te verbeteren.
Onderwijs geeft kinderen vaardigheden waarmee zij aan een goede toekomst kunnen bouwen. Helaas is goed onderwijs voor erg veel kinderen in deze wereld onbereikbaar. “Zo ook in Malawi, een van de armste landen ter wereld”, aldus Nikki en Romy. Er is veel te doen om het onderwijs in Malawi te verbeteren. De klassen zijn er overvol en de docenten zijn op zoek naar manieren om het onderwijs te verbeteren.
Dit willen ze doen door onder andere meer coöperatief leren en activerende didactiek in hun onderwijs te gebruiken. “In Malawi gaan we les geven op een basisschool, kennis uitwisselen met leraren en pabo-studenten, een sportdag organiseren voor kinderen in de buurt, bij mensen thuis kijken en helpen. Wij en de andere World Teachers hopen de docenten en kinderen te helpen met onze kennis.
Ook hopen wij onszelf te kunnen ontwikkelen op verschillende fronten en de verkregen kennis toe te kunnen passen in onze manier van lesgeven. Om de scholen in Malawi extra te helpen zamelen wij zo veel mogelijk geld in. Ons streefbedrag is dan ook maar liefst € 2.000,- . Dit geld is bestemd voor de aanschaf van schoolmaterialen, het onderhoud van scholen, de bouw van nieuwe scholen en voor opleidingen van leerkrachten en pabo studenten in Malawi.
Het bedrag wat we op willen halen staat los van de eigen bijdrage die wij moeten leveren voor het bekostigen van de reis.”
Kijk voor de actie en de vorderingen van Nikki en Romy nikkienromy.inactievooredukans.nl en www.facebook.com/groups/443798552485660/.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.