2°C | Amsterdam

Nog even genieten van de bloeiende tulpenvelden, het koppen van de tulpen is begonnen.

HOLLANDS KROON – Nog even genieten van bloeiende tulpenvelden want het koppen is begonnen en dan zal het weldra over zijn met bont gekleurde velden waar tientallen kleuren je ogen strelen.

De tulpen worden al vrij snel nadat zij in bloei zijn gekomen gekopt, de bollenteler kweet namelijk de bol niet voor de bloem maar puur voor de bol. Na een controleronde waarin wordt gekeken of er geen verkeerde soorten tussen de tulpen staan en of er geen ziektes zijn komt de bloembollenkeuringsdienst langs om de bloembollen te keuren. Mocht alles in orde zijn dan krijgt de bollenteler de goedkeuring en kan hij beginnen met het koppen van de tulpen en na diverse behandelingen deze aanbieden op de (inter)nationale markten. Door de tulp te koppen kan de bloem alle energie naar de bol sturen waarna deze zich gaat vermenigvuldigen.

Tulpenbollen planten doe je ongeveer vanaf half september tot half december. Hoe eerder ze in de grond staan, hoe vroeger ze het volgende voorjaar in bloei komen. Alleen tijdens de vorstperiode en bij een te natte grond mag je de bloembollen niet in de grond zetten, ze zullen dan namelijk gelijk bevriezen of verrotten.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.