2°C | Amsterdam

Nog meer wandelroutes in de Noordkop

HOLLANDS KROON – Samen met de wethouders van Schagen en Den Helder heeft afgelopen dinsdag wethouder Theo Meskers van Hollands Kroon het eerste overstapje te plaatsen tussen twee wandelroutes. Dit was de feestelijke start van de realisatie van de in totaal 115 ommetjes van het wandelnetwerk Noord-Holland.

Het wandelnetwerk voegt vele onverharde dijken, boerenlandpaden en andere trajecten toe aan de bestaande wandelroutes in de regio. Dat gebeurt door de aanleg van ruim 60 overstapjes, 7 wandelbruggen en 3 trekpontjes. Hierdoor zal het wandelnetwerk in de Kop van Noord-Holland 580 kilometer groot worden. Alle routes worden uitgevoerd in de stijl van Wandelnetwerk Noord-Holland, compleet met 46 startpunten. In de gemeente Schagen zijn 18 startpunten al eerder gerealiseerd. Bij elk startpunt kan gekozen worden uit routes van 5 tot 10 kilometer, elk met een eigen routekleur bewegwijzerd. Recreatie Noord-Holland voert dit project uit in opdracht van de drie gemeenten en met subsidie van provincie Noord-Holland.
Het overstapje dat nu is geplaatst door wethouders Beemsterboer (Schagen), Meskers (Hollands Kroon) en Haitsma (Den Helder) is het begin. De verwachting is dat het geheel in april 2017 klaar zal zijn.
Meer informatie kunt u vinden op recreatienoordholland.nl en wandelnetwerknoordholland.nl
Op de foto: de wethouders v.l.n.r.: Bob Haitsma (Den Helder), Jelle Beemsterboer (Schagen) en Theo Meskers. (Foto: aangeleverd)

Related Articles

Zoek je een heerlijk nieuw recept om te proberen? Zoek niet verder, want we hebben de perfecte voor je. Dit droprecept zal je smaakpapillen
Schiphol is een van de drukste luchthavens van Europa, en het vinden van een parkeerplek kan moeilijk zijn. Dat is waar valet parking van

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.