Nog steeds trappen mensen in babbeltrucs, daarom tijd voor een nieuwe campagne

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Oplichters aan de deur zijn creatief. De politie waarschuwt voor een nieuwe golf van babbeltrucs. Het NH programma NH Peilt kreeg naar aanleiding van een peiling diverse reacties binnen van mensen die met deze criminelen te maken hebben gehad.
Kind moet plassen
Onbekenden bellen aan met een klein kind dat zogenaamd moet plassen. Als de vreemden bij je binnen zijn, gaan ze stiekem op zoek naar geld en sieraden.
Werkstuk over ouderen
Onbekenden bellen aan met een iets ouder kind dat zogenaamd een werkstuk over ouderen moet maken voor school. ‘Mag mijn kind u interviewen?’ Terwijl de kleine vragen stelt steelt de volwassene je huis leeg.
Waterverbruik na overlijden
Ook oplichters lezen rouwadvertenties en gaan enkele maanden na het overlijden bij een nabestaande langs. Zogenaamd als medewerker van het waterleidingbedrijf. ‘Nu u hier alleen woont verbruikt u vast minder water. Dat willen we even meten. Wilt u in de badkamer even de kraan open zetten?’ Ook dat geeft de dief de gelegenheid op zoek te gaan naar waardevolle spullen.
Nieuwe buren
‘Hallo, wij zijn uw nieuwe buren. We hebben taart mee’. Terwijl het slachtoffer koffie zet voor bij de taart slaan de oplichters hun slag.
Dure roosjes
Verkopers aan de deur zijn ook gewiekst. Pannensets die wel erg duur uitpakken. Jassen die zogenaamd gewonnen zijn door het slachtoffer. ‘Alleen de BTW hoeft u te betalen.’ Ook worden er dure zijden roosjes verkocht. ‘Ik dacht dat een boeketje 7 euro kostte. Dat was per bloem. Dat boeketje heeft me 140 euro gekost. Zo stom dat ik daar in ben getrapt.’
Tips van de politie:
De politie geeft een aantal tips om te voorkomen dat de criminelen hun slag kunnen slaan.

  • Kijk wie er voor de deur staat voordat je open doet. Vertrouw je het niet? Vraag wat iemand komt doen en bel 112 als je het nog steeds niet vertrouwt.
  • Open de voordeur bij gebouwen met een centrale toegang alleen voor bezoek dat voor jou komt. Maak gebruik van het raam, de intercom of kijkgaatje in de deur om te zien wie het is.
  • Zorg dat je de deur op een kier kan zetten. Zo hoef je niet open te doen om te weten wie er voor de deur staat.
  • Blijf niet alleen ’s avonds maar ook overdag alert op mensen met mogelijk verkeerde bedoelingen. “Ook schattig ogende kinderen of moeders met kinderen kunt u niet per definitie vertrouwen”, benadrukt de politie.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category