2°C | Amsterdam

OHK tegen afgewogen afval per inlevering huisadres

HOLLANDS KROON – De plannen om het restafval terug te dringen naar maximaal 100 kg per jaar per huishouden in Hollands Kroon is bij O.H.K. niet in goede aarde gevallen. Hollands kroon heeft plannen om de grijze container en ondergrondse restafvalcontainers extra te belasten om zo de inwoners te dwingen hun afval nog beter te scheiden.

Henk-Jan Wittink van OHK zegt in een reactie tegen Hollands Kroon Actueel: “O.H.K. is in ieder geval tegen het afgewogen afval per inlevering per huisadres, volgens ons werkt dit het weggooien van afval sterk in de hand en is het niet praktisch uit te voeren. Op zaterdag was er een programma op TV daar sprak een man over het aanpakken bij de bron, dus bijvoorbeeld meer statiegeld op verpakkingen en minder kunststof gebruiken.

Lees ook: Inwoners Hollands Kroon gaan straks mogelijk meer betalen voor afvoeren huishoudelijk afval

Door het te gaan heffen van belasting op verpakkingen wordt het probleem van de steeds verder groeiende afvalberg verplaatst van de eindgebruiker, de consument, naar de fabrikant, deze heeft dan de morele plicht om te zorgen voor een goede en juiste verwerking van zijn product.

Uit een onderzoek gehouden in 2017 door onderzoeksbureau CE Delft komt naar voren dat het invoeren van statiegeld op bv blikjes en flesjes alleen al het zwerfafval met 90% gaat verminderen.

[signoff]

Related Articles

NFT’s, Je kan er tegenwoordig bijna niet meer omheen, en je ziet de prijs van ontelbare verschillende NFT crypto’s de lucht in schieten. Is

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.