2°C | Amsterdam

OM. wil drugscrimineel Ferry B. uit Wieringerwerf voor 1.3 miljoen kaal plukken

WIERINGERWERF – Afgelopen dinsdag vond ik het Gerechtshof in Amsterdam het hoger beroep plaats tegen de drugsbende uit Hippolytushoef en Wieringerwerf. Zowel het OM. als de verdachten zijn in beroep gegaan tegen de eerder uitgesproken straf door de rechtbank in Alkmaar.  Hoofdverdachte is de 46-jarige Ferry B. uit Wieringerwerf die ook als enige nog in de gevangenis zit, de rest van de bende waaronder inwoners uit Hippolytushoef hebben reeds hun celstraf uitgezeten.

Het OM. wil dat de veroordeelde drugscriminelen worden kaal geplukt door justitie door te ontnemen. Zo wil Advocaat-Generaal mr.S.M.L.M.Spoor dat Ferry B. uit Wieringerwerf ruim 1 miljoen euro moet betalen aan justitie, M. de J. uit Hippolytushoef moet volgens de A.G. 779.000 euro betalen aan justitie, J.H. uit IJmuiden moet volgens mr.S.M.L.M.Spoor 10.000 euro terugbetalen, B. W. uit Slootdorp moet ruim 70.000 euro betalen aan justitie als het aan mr.S.M.L.M.Spoor ligt en C.M. uit Hippolytushoef mag 10.000 euro ophoesten. 

Bij de inval in de woning van Ferry B. werden o.a. inpakmachines beslag genomen, maar ook een grote hoeveelheid cash geld. Zo ontdekte de politie 147 biljetten van 200 euro ( 29.400 euro) , 2414 biljetten van 50 euro (120.700 euro), 520 biljetten van 20 euro (10.400 euro). Maar ook wapens als een boksbeugel en een wapenstok.

Het balletje kwam aan het rollen toen in 2015 Marlon de J. in Hippolytushoef in zijn woning werd beschoten. De rechtbank ging tijdens de rechtszitting op 7 december 2018 er vanuit dat het de bedoeling was om de J. bang te maken en niet de bedoeling was om hem te doden, dit in tegenstelling van wat het OM. toen dacht, die ging uit van poging moord. De aanslag had mogelijk te maken met een ruzie tussen drugsbendes.

Uitspraak op 29 juni 2021

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.