Omring komt met bijzondere zorg thuis in laatste levensfase

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOLLANDS KROON – Thuis waardig sterven. Daaraan willen onze medewerkers van de wijkverpleging bijdragen met persoonlijke en professionele zorg die past bij de wensen. In deze fase is het ook mogelijk 24 uur per dag zorg thuis te krijgen. Bij deze intensieve vorm van begeleiding en zorg is de gehele dag een zorgmedewerker in huis.

Passend advies

In de laatste levensfase komen soms veel vragen naar boven over hoe de zorg naar het einde van het leven geregeld kan worden. Daarom komt onze wijkverpleegkundige bij de mensen thuis op bezoek om te vragen wat hun wensen zijn. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de zorg zelf te organiseren met familie en bekenden. Het zorgteam van Omring kan daarbij ondersteunen. Ook is 24 uur per dag zorg mogelijk. De wijkverpleegkundige kent alle mogelijkheden en geeft u advies over wat het beste bij uw situatie past. Vervolgens zet de wijkverpleegkundige de begeleiding en zorg in gang.
De familie Rotteveel werd vorig jaar geholpen door het zorgteam van Koggenland. Mevrouw Rotteveel: “Via de huisarts kwam een Omringmedewerker bij ons thuis om de zorg en een bed te regelen. Mijn man is bijna een jaar lang iedere ochtend gewassen door verzorgende Joan. Daarna deden we een koppie om even bij te praten. De eerste zes weken was ook iedere avond vanaf 23.00 uur een medewerker aanwezig. In het begin waren dat verschillende medewerkers, maar op mijn verzoek werd dat snel aangepast. Eind november 2015 is mijn man overleden. Ik was wel heel erg blij met de hulp thuis. Het zijn leuke, ervaren mensen en daar had ik steun aan. Ik kom Joan nog wel eens tegen en dan maken we altijd even een praatje. Ik zou zeggen: Zorgteam Koggenland: ga vooral zo door want we hebben jullie hard nodig!”

Samenwerking

De wijkverpleegkundige werkt nauw samen met alle betrokken mensen om de zorg zo goed mogelijk af te stemmen: uw naasten, uw huisarts en specialist, de verpleegkundige van het ziekenhuis die uw ontslag regelt, vrijwilligersorganisaties en collega’s van de gespecialiseerde verpleging.

Bijzonder bij Omring

Omring verleent al jaren zorg thuis in de laatste levensfase. Daarbij vinden wij dit belangrijk:

  • We streven naar zoveel mogelijk privacy, rust en eigen regie;
  • We hebben veel kennis over de mogelijkheden van begeleiding en zorg;
  • U kunt rekenen op vertrouwde, persoonlijke en professionele zorg vanuit een klein zorgteam;
  • Bij Omring werken ook gespecialiseerd verpleegkundigen die hoog gekwalificeerd zijn (bijvoorbeeld in pijnbestrijding). U hoeft daarvoor dan niet naar het ziekenhuis;
  • Goede overdracht van de zorg vanuit het ziekenhuis zodat u sneller naar huis kunt;
  • Omring is altijd in de buurt; wij zijn alle dagen 24 uur per dag bereikbaar.

Meer informatie

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met de wijkverpleegkundige van uw buurt via 088 – 206 89 10. Hij/zij zal u telefonisch informeren of een afspraak met u maken bij u thuis. Net wat u prettig vindt. U kunt dan uw verhaal vertellen en uw wensen aangeven.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category