2°C | Amsterdam

Ondernemer Imming haalt bakzeil in juridisch gevecht met Hollands Kroon

WIERINGERWERF – Transportondernemer Paul Imming uit Wieringerwerf heeft bot gevangen in zijn juridische strijd met de gemeente Hollands Kroon. De bestuursrechter in Haarlem vindt dat de gemeente terecht het standpunt heeft ingenomen dat het gezin van Imming niet boven zijn bedrijf op bedrijventerrein Schelphorst mag wonen.

Paul Imming kocht bedrijfspand en bovenwoning in 2016 van zijn schoonvader. De bovenverdieping werd verbouwd tot geriefelijk woonhuis voor Imming en zijn gezin. De ondernemer had geen flauw idee dat dit in strijd met de regels zou zijn, want hij had immers van een ambtenaar van Hollands Kroon te horen gekregen dat dit gewoon mocht.

Lees ook: Ondernemer Imming zet strijd tegen Hollands Kroon voort

Wie schetste dan ook zijn verbazing toen de gemeente hem een paar jaar later meldde dat zijn bovenwoning in strijd was met het bestemmingsplan. Het gezin Imming mocht er niet wonen.

Paul Imming heeft daarna zijn uiterste best gedaan om de gemeente op andere gedachten te brengen. Hij benaderde de verantwoordelijke wethouder en de gemeenteraad, maar alles zonder resultaat. Hollands Kroon bleef erbij dat het bestemmingsplan ongewijzigd moest blijven om de functie van het bedrijventerrein geen geweld aan te doen.

Lees ook: Gemeenteraad laat familie Imming vallen, huisuitzetting dreigt

Imming zocht in februari steun bij de rechter om alsnog gelijk te krijgen. Die stelt nu in zijn vonnis dat het geldende bestemmingsplan spijkerhard is en dat de ondernemer geen concrete argumenten heeft aangedragen om daarvan af te wijken. Imming en zijn gezin blijven dus met lege handen.

Ze hoeven niet te rekenen op een schadevergoeding. Paul Imming zei tijdens de rechtszaak dat hele gang van zaken hem een vermogen heeft gekost. Zijn gezin is inmiddels wel verhuisd naar het naburige Slootdorp.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.