2°C | Amsterdam

Onderzoek naar dader misbruik lammetjes (video-reportage)

REGIONIEUWS – De politie gaat onderzoek doen naar de mishandelde schapen op Texel. Dit na het meest recente geval van mishandeling op het eiland, waarbij een lammetje mogelijk seksueel misbruikt werd.
Het dier werd gevonden met druppeltjes bloed rond de vagina. Naar aanleiding daarvan heeft de politie aan dierenarts David Thijssen gevraagd of er een uitstrijkje gemaakt kan worden. De politie gaat daarna kijken of er nog menselijke sporen en/of DNA teruggevonden kunnen worden.
Lees ook: Lammetjesverkrachter Texel slaat weer toe
Eigenaar Martien Witte kreeg zijn lammetje vandaag terug. “Je mist je beesie, als die dan beschadigd terugkomt, dat is niet leuk”, vertelt hij tegen NH. Hij begrijpt niet dat er mensen zijn die de dieren zoiets aan kunnen doen.
Vreemde dingen
Volgens Thijssen gebeuren er vreemde dingen op het eiland. “Het vorige lam van een paar maanden terug is na vier dagen overleden. Toen bleek dat er een verwonding van de vagina naar de buikholte zat.” Ook zijn enkele schapen meerdere keren op kilometers afstand van hun weiland teruggevonden.
Thijssen roept Texelaars op extra attent te zijn en hoopt dat de dader snel in de kraag gevat kan worden.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.