2°C | Amsterdam

Online gokken is binnenkort legaal in Nederland

INGEZONDEN MEDEDELING – Aanvankelijk zou online gokken per 1 juli 2020 legaal worden, maar dit werd uiteindelijk 1 oktober 2021. Vanaf dan is het in ons land toegestaan om online te gokken, hoewel dit in de praktijk al langer mogelijk was. Dat online gokken legaal wordt, is niet alleen een goede zaak voor de bedrijven die er miljoenen mee kunnen verdienen. Ook de overheid zal extra belastinginkomsten ontvangen, spelers worden beter beschermd en zelfs de voetbalsector kan niet wachten tot online gokken legaal is. 

Ongeveer 1,8 miljoen Nederlanders gokken al illegaal online en dat zorgde voor onnodige risico’s. Met de nieuwe wetgeving wordt het eenvoudiger om de online gokbedrijven te controleren. Zo wordt voorkomen dat minderjarigen gokken en komen er regels om een gokverslaving te vermijden. Daarnaast zorgt het legaliseren er ook voor dat Nederland een grote bron van inkomsten kan aanboren. Binnenkort is het heffen van de kansspelbelasting namelijk mogelijk voor online spelletjes. 

Dat online gokken per 1 oktober 2021 legaal wordt, wil nog niet zeggen dat je meteen overal legaal kan gokken. Aanbieders moeten namelijk een vergunning aanvragen bij de Kansspelautoriteit. Een aantal grote spelers als Holland Casino hebben al een aanvraag ingediend en staan te popelen om online gokken aan het aanbod toe te voegen. Bedrijven die de afgelopen jaren een illegaal gokaanbod hadden, worden echter gestraft. Deze bedrijven moeten iets langer wachten voordat ze mogen toetreden tot de onlinegokmarkt. Volgens RTLNieuws gaat het onder andere om Unibet en bwin. 

Veiliger spelaanbod en meer inkomsten voor de voetbal- en reclamesector 

Voor de speler zal het aanbod vooral veiliger worden. Spelers krijgen bijvoorbeeld zekerheid over eerlijke winstkansen en correcte uitbetalingen. Spelers die te vaak komen gokken of wedden zullen ook moeten worden aangesproken op hun gedrag. Voor de overheid valt er dan weer meer te verdienen. Daarnaast zullen ook andere sectoren voordelen ervaren.  

Een belangrijke bron van inkomsten voor de onlinegoksector is voetbalweddenschappen. Daarom willen gokbedrijven bekendheid genieten bij voetbalminnend Nederland en dat betekent dat ze extra zichtbaar willen zijn. De kans is dan ook groot dat je de namen van brokers steeds vaker zal zien verschijnen op de shirts van voetbalteams en op de reclameborden in en rond het stadion. Voor de sportsector zal er met andere woorden meer geld te rapen zijn. 

In het buitenland zien we dat online gokbedrijven vaak veel geld uitgeven aan reclame en dat is dan weer gunstig voor de volledige Nederlandse reclamesector. Toch zal de sector ook rekening moeten houden met strenge regels. Zo mogen beroepssporters bijvoorbeeld geen reclame maken voor kansspelen, net zoals bekende personen die jonger zijn dan 25 jaar. 

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.