2°C | Amsterdam

Ook voor de minima in Breezand was het afgelopen weekend Sinterklaas.

BREEZAND – Veel gezinnen vierden dit weekend Sinterklaas met pakjes en lekkernijen. Maar door financiële problemen is dit niet voor elk gezin weggelegd. Zo ook voor de Breezandse Angèle en haar kinderen. Toch komen Sint en Piet dit jaar bij hen langs, mét cadeautjes.
“Oh lieve Sint Nicolaas, kom ook eens bij mij. En rijd dan niet stilletjes mijn huisje voorbij.” De kinderen van Angèle Guillemard zingen het zonder erbij na te denken, maar Anèle zelf heeft er slapeloze nachten van gehad dat de Sint inderdaad stilletje voorbij zou gaan. De Breezandse loopt in de schuldsanering en heeft weinig te besteden: “Ik heb vaak gedacht: hoe vertel ik het mijn kinderen?”
Vrijwlligers van Sinterklaas voor Ieder willen juist dat ook kinderen van minima het Sinterklaasfeest met cadeautjes kunnen vieren. Bedrijven sponsoren strooigoed en cadeaus en die Sint met zijn Pieten brengen die gratis rond.

Emotioneel

Het zijn emotionele bezoeken voor ‘Piet’ Matthijs Blaauboer. “Met een brok in mijn keel en een gelukkig gevoel vertrekken we weer.” Ook Angèle kan haar geluk niet op: “Die blije gezichten van de kinderen…”
Wie het werk van Sinterklaas Voor Ieder wil steunen kan terecht op de facebookpagina van de stichting of via deze actie.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.