2°C | Amsterdam

Open Molendagen ook in Den Oever en Hippolytushoef


DEN OEVER / HIPPOLYTUSHOEF – De Open Molendagen op zaterdag 13 en zondag 14 mei zijn dagen, waarop in Nederland zoveel mogelijk molens open zijn en draaien. De Molendag is inmiddels uitgegroeid tot hét jaarlijkse molenevenement. Ook beide Wieringer molens doen daar aan mee.

De Hoop

Tijdens de Nationale Open Molendagen op 13 mei is molen De Hoop aan de Hofstraat 57 in Den Oever en op 14 mei molen De Onderneming aan de Koningsweg 75 in Hippolytushoef van 11.00 tot 16.00 uur open voor bezoek en een rondleiding. Als er voldoende wind is, wordt ook graan gemalen. Tijdens deze dagen kan men bij de molen overheerlijke van molenmeel gemaakte pannenkoeken komen eten met een kop koffie of thee of een glas limonade. Het molenmeel is natuurlijk bij de molens te verkrijgen. Kinderen kunnen zelf graan malen met een klein maalmachientje en het gemalen meel zeven om er bloem van te maken.

Noord-Holland

In de Noordkop zijn meerdere molens geopend. Kijk op de website van De Hollandsche Molen, www.molens.nl, om te weten welke molens in Noord-Hollands meedoen en welke activiteiten er worden georganiseerd. Kijk voor meer informatie over de Wieringer Molens op www.dewieringermolens.nl.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.