2°C | Amsterdam

Ouderenpartij Noord-Holland wil tractorpasseerstroken op parallelwegen


HAARLEM – De Ouderenpartij in de statenfractie van de Provincie Noord-Holland heeft grote bezwaren tegen het laten rijden van tracktor op parallelwegen waar ook (brom)fietsers en wandelaars gebruik van maken.  Op diverse plaatsen in Noord-Holland heeft dit al tot ernstige toestanden geleid waardoor er nu een oplossing moet worden gezocht om de veiligheid van het langzame verkeer te waarborgen.
De vaak grote en zware landbouwvoertuigen zijn niet welkom op de provinciale wegen maar omdat het snelheidsverschil tussen deze voertuigen en het overige verkeer op de parallelwegen vaak zo hoog is moeten de overige weggebruikers regelmatig gevaarlijke capriolen uithalen om niet in de problemen te komen. Zo belanden fietsers regelmatig in de berm als ze weer eens door een landbouwvoertuig worden ingehaald.
De Ouderenpartij roept dan ook op om op deze wegen tractorpasseerstroken te realiseren maar realiseert zich wel dat om de veiligheid op en top te maken er veel van deze tractorpasseerstroken nodig zijn. Ook wil de Ouderenpartij dat er vrijliggende fietspaden op gemeentelijke wegen die te maken hebben met dit probleem komen en dat de provinciale en gemeentelijke wegen die te maken hebben met deze problemen worden verbreed.
De Ouderenpartij zegt zich er bewust van te zijn dat deze 3 oplossingen geld kosten, veel geld, en dat niet elke gemeente dit zou kunnen ophoesten waardoor de Provincie zal moeten bijspringen.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.