PancakeSwap verwachting

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

De PancakeSwap koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in deze crypto. Maar wat is het precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in PancakeSwap.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is PancakeSwap?

PancakeSwap is de nieuwste in een lange reeks cryptoprojecten met voedselthema, waaronder SushiSwap, Yam Finance, BakerySwap en Kimchi Finance. PancakeSwap is behoorlijk populair geworden onder DeFi-investeerders en heeft het niveau bereikte waarop het concurreert met traditionele DEX-opties zoals Uniswap en SushiSwap. Benieuwd naar dit protocol? Lees dan snel verder.

In tegenstelling tot populaire, gecentraliseerde cryptocurrency-uitwisselingen zoals Binance en , die worden beheerd door een enkele bedrijfsentiteit, maken gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX’s) handel zonder tussenpersoon mogelijk. Veel van dergelijke DEX’s zijn gebaseerd op Ethereum, waar het grootste deel van de gedecentraliseerde financiële (DeFi) actie plaatsvindt.

PancakeSwap is een gedecentraliseerde exchange gebouwd op Binance Smart Chain, waarmee cryptocurrencies en tokens kunnen verhandelen zonder een gecentraliseerde tussenpersoon. Het is gebouwd op geautomatiseerde slimme contracten die zijn geïmplementeerd op Binance Smart Chain, het blockchain-platform dat wordt beheerd door crypto-uitwisseling Binance.

Met PancakeSwap concurreert Binance in wezen met twee verschillende cryptocurrency-instellingen: Ethereum en Uniswap.

PancakeSwap stelt gebruikers in staat om te wisselen tussen cryptocurrency-activa door gebruik te maken van door gebruikers gegenereerde liquiditeitspools. PancakeSwap beloont gebruikers die PanckaeSwap’s eigen BEP-20-token genaamd CAKE inzetten. Als je CAKE inzet, krijg je SYRUP in een verhouding van 1: 1. Het houden van SYRUP geeft u recht op 25% van de CAKE-emissies die proportioneel aan de houders worden verdeeld.

Hoe werkt PancakeSwap?

Gebruikers kunnen het ene type token omwisselen voor een ander zonder tussenpersoon, terwijl andere gebruikers die hun tokens in de liquiditeitspools inzetten een deel van de beloningen verdienen die door transacties worden gegenereerd.

Als je ERC-20-tokens op PancakeSwap wilt verhandelen moet je ze op de Binance Bridge plaatsen om ze om te zetten in BEP-20-activa. Binance Bridge is niet alleen voor cross-chain activa die worden gebruikt in de handel. Je kunt het ook gebruiken om Ethereum-activa te overbruggen die je wilt gebruiken om liquiditeit te bieden en opbrengst te genereren op PancakeSwap. Als je klaar bent met je activiteiten op PancakeSwap en je BEP-20-activa terug wilt converteren naar ERC-20, volg je dezelfde stappen in omgekeerde volgorde met Binance Bridge.

Dat is echter slechts een deel van de algehele PancakeSwap-ervaring. Je kan ook CAKE inzetten in zogenaamde Syrup Pools die steeds grotere beloningen opleveren.

PancakeSwap biedt spelachtige ervaringen, zoals wedden of de prijs van Binance Coin (BNB) binnen een beperkt tijdsbestek zal stijgen of dalen. Je kan ook meedoen aan de PancakeSwap Lottery. Elke dag storten gebruikers een aantal CAKE-tokens in de loterij en wachten tot de winnende nummers worden aangekondigd.

Hoe meer stortingen, hoe groter de pot en hoe groter de inzet.

Ook biedt het een breed scala aan collectible non-fungible tokens (NFT’s) met een konijnenthema om te kopen. Er zijn ook Initial Farm Offering (IFO)-verkopen waarmee je gloednieuwe munten kunt kopen van ontluikende projecten.

Concurrentie

Op dit moment zijn er binnen de crypto wereld drie grote gedecentraliseerde exchanges:

Uniswap: Het originele DeFi-liquiditeitsprotocol gebouwd op Ethereum. De huidige standaard voor eenvoudige cryptocurrency-handel met ERC-20-tokens en meestal ETH-paren.

SushiSwap: Een door de gemeenschap bestuurde Uniswap-vork die is geëvolueerd tot een DeFi-hub die token-swaps, landbouw en crypto-leningen aanbiedt.

En PancakeSwap.

Hoewel ze alle drie gedecentraliseerde uitwisseling, gemeenschapsbestuur, opbrengstlandbouw en LP-mogelijkheden (liquidity provider) mogelijk maken, betalen alleen Sushi en PancakeSwap beloningen terug aan tokenhouders die hun tokens inzetten.

Ook ontvangen CAKE-houders die hun tokens inzetten SYRUP, wat recht geeft op beloningen die in CAKE worden betaald.

Binance Smart Chain is veel goedkoper in gebruik dan Ethereum, maar dat komt omdat het ook veel meer gecentraliseerd is.

Bovendien is PancakeSwap goedkoper en sneller in gebruik dan zowel Uniswap als Sushi doordat PancakeSwap is gebouwd op Binance Smart Chain, een high-throughput blockchain gebouwd door Binance om te concurreren met ETH. Binance Smart Chain bereikt zijn schaalbaarheid gedeeltelijk door minder gedecentraliseerd te zijn dan Ethereum.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het PancakeSwap project

Hoewel de roadmap voor 2023 nog niet gepubliceerd is heeft het PancakeSwap-team het tempo de afgelopen maanden hard opgevoerd en er komen nog veel innovaties aan. Nieuwe functies zoals een uitleenmarkt en een voorspellingsmarkt zullen worden toegevoegd aan het PancakeSwap-ecosysteem. Met deze producten kan het protocol nog meer inkomsten genereren via vergoedingen die uiteindelijk worden gebruikt om CAKE terug te kopen en te verbranden.

Het team innoveert snel, maar met stakingen voor bepaalde tijd en margehandel die nog steeds op de roadmap staan, is het team nog lang niet klaar. Het team heeft zijn handen vol aan alle geplande ontwikkelingen en werkt hard om deze naar het mainnet te brengen.

PancakeSwap koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het PancakeSwap nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook PancakeSwap. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

CAKE kopen

Moet ik CAKE kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om CAKE te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. CAKE staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de PancakeSwap koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

CAKE kopen

CAKE staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit  voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook CAKE. 

Conclusie

PancakeSwap is een gedecentraliseerd liquiditeitsprotocol dat wordt gebruikt om de basis van liquiditeit te creëren voor de uitwisselingsfunctie van het platform. Gebruikers zorgen voor liquiditeit, zodat andere gebruikers naadloos tokens kunnen ruilen met behulp van de gedecentraliseerde uitwisseling. PancakeSwap heeft niet hetzelfde gemiddelde dagelijkse volume als Uniswap of SushiSwap, de twee grootste zwaargewicht DEX’s van Ethereum, maar het is al erg populair gezien de relatief jonge leeftijd van Binance Smart Chain.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category