2°C | Amsterdam

Perfecte Sail 2016 in Zijdewind

Zijdewind – Onder ideale weersomstandigheden werd afgelopen zondag het Sail 2016 evenement gehouden. Zo’n kleine twintig verschillende bootjes met ruim 120
deelnemers hebben van het door de ‘Evenementen Commissie Zijdewind’ georganiseerde spektakel genoten. Voor half 12 waren de eerste boten al in ‘t Petje aangemeerd en menige deelnemers aanwezig.
Waren er eerst wat problemen met het openen van het slot van de nieuw geplaatste balk ter afsluiting van het Natuurzwembad liep alles voor de rest van de dag gesmeerd en op rolletjes. Koffie en Thee met een heerlijk gebakje vonden gretig aftrek voordat er met het Rondje Waarland van start werd gegaan.
Nadat iedereen was voorzien van deze versnaperingen en Johan Wit de indeling van de dag vanaf de duikplank had uitgelegd gingen de deelnemers in de bootjes en die geen bootje had werd over de ruim aanwezige  vaartuigen verdeeld.
Het weer was geweldig en ideaal voor zo’n boottocht, vanuit het zwembad werd er richting de tocht op De Weel gevaren bij het Kanaal rechtsaf langs camping de Luwestek bij Waarland richting ‘t Sluisje en werd er door de binnenwateren koers gezet naar het Dirkshornermeertje.
Daar was de eerste en enige stop gepland, en was er gelegenheid om naar een mobiel toilet te gaan en konden de benen worden gestrekt.Op deze plek werden de deelnemer getrakteerd op broodjes Paling, Makreel of Haring die door Jan Bakker en z’n vrouw Bets ter plaatse vers waren gerookt en klaargemaakt om op te eten. Wie er er er nog trek een Palinkje had werd ook door Jan op z’n wenken bediend.
De jeugd vermaakte zich ook uitstekend om effe lekker te zwermen of op de speelweide te ravotten.
Nadat iedereen overal van was voorzien werd de tocht voortgezet richting Zijdewind, langs de kerk van Oudkarspel, de te koop staande molen in de Slootgaard en langs Camping De Rietkraag terug naar het vertrekpunt ‘t Petje waar de BBQ al waren opgstookt om onder het genot van een drankje en van het heerlijk door Jan de Graaf bereide BBQ vlees te gaan smullen .
Het was reuze gezellig met een muziekje van een Disco op de achtergrond, en voor de jeugd stond er een springkussen waar die zich uitstekend op vermaakten. Het was al met al een knotsgezellige en een tot in de puntjes verzorgde dag waar nog lang over nagepraat zal worden en zeker weer een vervolg zal krijgen.

Related Articles

Wie houdt er niet van hagelslag? Deze heerlijke Hollandse lekkernij is perfect als ontbijt of als tussendoortje en is er in tonnen verschillende smaken.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.