2°C | Amsterdam

Personenlift in bus Wieringer Activiteitenvereniging dankzij de Hollands Kroonse Uitdaging

Op de foto: de bijna complete groep vrijwillige chauffeurs van de Wieringer Activiteitenvereniging. (Foto aangeleverd)

WIERINGEN – De Hollands Kroonse Uitdaging ontving een aanvraag van de Wieringer Activiteitenvereniging voor een incidentele subsidie. Dit voor de aanschaf van een tweedehands personenlift voor hun personenbus. De vereniging verzorgt op vrijwillige basis het vervoer van de deelnemers naar hun eigen activiteiten en activiteiten van derden. Hiermee heeft de vereniging een belangrijke rol in het laten meedoen van senioren bij allerlei leuke bezigheden en gaat ze actief het probleem van eenzaamheid te lijf.

Tot nu toe was het niet mogelijk om met een rolstoel van de bus gebruik te maken. Iets waar wel vraag naar is. Met de aanschaf van de lift is dit opgelost. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Café Waddenzee in Westerland werd de lift ten doop gehouden en legde drijvende kracht Aart Doesburg de chauffeurs de fijne kneepjes van de bediening van het apparaat uit.

Chauffeurs gezocht

Tevens werd er tijdens deze bijeenkomst afscheid genomen van Jan Florussen, die maar liefst twintig jaar als vrijwillig chauffeur dienst heeft gedaan op de bus. De Wieringer Activiteitenvereniging zoekt overigens naarstig naar nieuwe chauffeurs. Dan kan de bus nog vaker worden ingezet. Geïnteresseerden kunnen zich middels [email protected]aging.nl bij de Hollands Kroonse Uitdaging melden.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.