2°C | Amsterdam

Piet Bruijstens verlaat politiek Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – Mede-oprichter van de Lokale Provinciale Ouderenpartij N.H (OPNH) en mede-oprichter van de lokale Senioren Hollands Kroon (SHK) gooit de handoek in de ring. Zelf zegt Piet Bruijsten hierover dat het genoeg is geweest. In een brief schrijft Piet Bruijsten:
Mede naar aanleiding van mijn 80e geboortedag neemt oud fractie Voorzitter Piet Bruijstens op 20 september 2016 na afscheid als lid van de gemeenteraad Hollands Kroon.
Na 34 jaar actief te zijn geweest als volksvertegenwoordiger, waarvan 18 jaar als gemeenteraadslid en 16 jaar lid van Provinciale Staten van Noord-Holland, onderverdeeld in: 3 raadperiodes op Wieringen voor de Pv/dA , 4 periodes in Provinciale Staten van Noord-Holland voor de Ouderenpartij N.H. en vanaf 2011 voor de Seniorenpartij Hollands Kroon  in de gemeente Hollands Kroon.
Tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2014  stond hij als lijstduwer op de groslijst, door voorkeurstemmen werd hij direct in de gemeenteraad gekozen, hierbij heeft hij aangegeven in goed overleg met zijn fractie, dat hij hoogstwaarschijnlijk niet de gehele periode zou uitzitten.
Verloop bestuurlijke loopbaan kort samengevat:

  • Zijn interesse in besturen begon op 17 jarige leeftijd in Amsterdam toen hij in een jeugdbestuur van een buurthuizen vereniging werd gekozen.
  • Lid van de Gemeenteraad van Wieringen voor de PvdA van 1982 t/m 1994
  • Van 1994 t/m 2011 medeoprichter en fractie Vz. van de Lokale Provinciale Ouderenpartij NH (OPNH) in Provinciale Staten van Noord-Holland, waarin wij nu 21 jaar vertegenwoordigd zijn.
  • Van 2011 t/m 2014 medeoprichter en fractie Vz., van de Lokale Senioren Hollands kroon.  (SHK)
  • Van 2014 tot op heden 2016 lid van de fractie Senioren Hollands Kroon (SHK)

Blijken van waardering.

  • Bij mijn uittreden als  bestuurslid voor de VV. Succes te Hippolytushoef in 1994 benoemd tot erelid.
  • In 2011 tijdens een extra Statenvergadering door de Commissaris van de Koningin, benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau en de zilveren erepenning van de Provincie Noord-Holland.
  • In 2015 bij mijn uitreden uit de fractie van de Ouderenpartij Noord-Holland (OPNH) benoemd tot erelid

 

Related Articles

In Nederland wordt Moederdag gevierd op de tweede zondag van mei. Dit jaar is dat op 8 mei. Moeders krijgen bloemen, kaarten, en vaak

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.