2°C | Amsterdam

pinkpop festival

Pinkpop festival

Weinig dingen in het leven zijn zo typisch Nederlands als het jaarlijkse Pinkpop Festival. Drie dagen lang verandert het stadje Landgraaf bij Maastricht elk jaar in een paradijs voor muziekliefhebbers, met meer dan 60.000 fans die op het festivalterrein neerdalen om enkele van de grootste namen uit de pop- en rockmuziek te horen. Het festival vindt elk jaar plaats in het Pinksterweekend, meestal op de tweede of derde zondag van juni.

Er treden elk jaar ongeveer 40 tot 60 acts op, afwisselend Nederlandse en internationale artiesten. Met headliners als The Cure, Pearl Jam, en Paul McCartney die de afgelopen jaren het podium sierden, is het geen wonder dat Pinkpop een van Europa’s populairste en langst bestaande muziekfestivals is. Dit jaar loopt het festival van 15-17 juni, dus noteer alvast je kalenders!

Of je nu een diehard fan bent of gewoon iets leuks zoekt om tijdens het Pinksterweekend te doen. Het Pinkpop festival is een jaarlijks muziekfestival dat in Nederland wordt gehouden. Het festival is opgericht in 1970 en vindt plaats in Landgraaf. Pinkpop is een van de oudste en grootste muziekfestivals van Europa, en is door de krant The Guardian “het Nederlandse Glastonbury” genoemd.

Het festival omvat een breed scala aan muziekgenres, waardoor het een populair evenement is voor muziekfans van alle leeftijden. Hoewel er door de jaren heen veel grote artiesten hebben opgetreden op Pinkpop, zijn enkele van de grootste namen Muse, Kendrick Lamar, en Pearl Jam. Deze artiesten brachten een grote menigte op de been en zorgden voor ongelooflijke optredens die zeker nog jaren herinnerd zullen worden.

Andere opmerkelijke artiesten zijn Justice, Green Day, en Queens of the Stone Age. Met zoveel getalenteerde muzikanten op het podium is het geen wonder dat Pinkpop een van de populairste muziekfestivals in Europa is. Pinkpop werd oorspronkelijk in 1970 opgericht als een eendaags muziekfestival. In de loop van de jaren is het uitgegroeid tot een driedaags evenement waar de grootste namen uit de muziekwereld op afkomen.

Voor het geval je het gemist hebt: het Pinkpop festival is een driedaags muziekevenement dat elk jaar in Nederland plaatsvindt. Dit jaar wordt het gehouden van 17 tot en met 19 juni. Als je een opwindende manier zoekt om je zomervakantie door te brengen, zoek dan niet verder dan het Pinkpop festival! En als je er dit jaar niet bij kunt zijn, markeer dan je agenda voor volgend jaar. Het festival valt altijd in het tweede weekend van juni.

Related Articles

Een persoonlijke lening is een soort lening die aan een persoon voor persoonlijk gebruik wordt verstrekt. Deze soort lening kan voor allerlei doeleinden gebruikt

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.