Pinksterkermis in ’t Veld: JCV organiseert Pré-10-Kamp!


’t VELD – Tijdens het Pinksterweekend wordt de jaarlijkse Pinksterkermis in ’t Veld gevierd. Op 3, 4, 5 en 6 juni worden er diverse activiteiten georganiseerd door het Pinkstercomité. De 10-Kamp staat al sinds jaar en dag op het Kermisprogramma en is een echte publiekstrekker. Dit jaar wordt de 10-Kamp voorafgegaan door een editie voor de tieners: de pré-10-Kamp georganiseerd door JCV.
Begin dit jaar werd het Pinkstercomité benaderd door de JCV (Jeugd Club ’t Veld) met de vraag of zij gebruik mogen maken van de spellen van de 10-Kamp. Het Pinkstercomité stond hier positief tegenover en zo werd de Pré-10-Kamp geboren. Op zaterdag 3 juni start de JCV om 14:00 uur met een verkorte 10-Kamp voor groep 7 en 8 van de basisschool en de brugklassers. Aansluitend begint de officiële 10-Kamp om 17:00 uur. De teams kunnen dit jaar een extra bonus verdienen. Ieder team gaat tijdens de teampresentatie, bij aanvang van de 10-Kamp, een strijdkreet uitvoeren, oftewel de HAKA. De HAKA is bekend geworden door het Nieuw-Zeelandse rugby team. Dit belooft weer een ludieke start van deze straten strijd te worden.

Foto: Theo Moras

Zondag 4 juni begint om 12:00 uur de Speurtocht voor de kinderen van de basisschool van groep 3 t/m 8. Deze avontuurlijke Speurtocht staat in het teken van “Het mysterie van het Geheime Woord” en wordt georganiseerd in samenwerking met Scouting Dirck Rembrantsz Groep uit Niedorp. Zondagmiddag om 16:00 uur staat de vierde editie van het Steenwerpen Open op het programma. Vorig jaar deden maar liefst 48 teams mee, dus het Pinkstercomité hoopt zeker op een herhaling van dit succes! Op Tweede Pinksterdag, maandag 5 juni, start het Kermisprogramma om 12:00 uur met de Dikke-banden-rugzak race. Alle kinderen van de basisschool mogen met hun eigen fiets één of twee rondjes over het wielerparcours rijden. Bij de start krijgen de kinderen een rugzak, welke tijdens de fietstocht wordt gevuld met lekkernijen. Dit jaar kunnen de kinderen een extra prijs winnen door hun fiets te versieren of verkleed op de fiets mee te rijden. Om 12:30 uur gaat het Wielrennen van start met de Recreanten, waarbij ook de Dames en Jeugd t/m 15 jaar meerijden over 10 rondes. Daarna rijden de Plaatselijke renners 15 rondes over het parcours. De Sportklasse/Amateurs, met KNWU licentie, gaan om 14:30 uur van start voor 25 rondes (50 km). Voor inschrijvingen en meer informatie mail naar: steenman-33@quicknet.nl.
Foto: Theo Moras

De laatste Kermisdag, dinsdag 6 juni, is de Dolle Dwaze Dinsdag. Om 13:30 uur wordt begonnen met het Kegelen voor de Dames in café De Vriendschap. De allerkleinsten zijn om 14:00 uur welkom in de achterzaal van café De Vriendschap voor de kindervoorstelling “Clown Kiko”. ’s Middags van 16:00 tot 17:00 uur draaien de Kermisexploitanten het Euro-uurtje en betaal je voor de Zweef, Botswagens, Shaker en Vliegtuigjes slechts 1 euro. Het Kermisprogramma wordt om 17:30 uur afgesloten met Schieten voor de Jeugd van 10 t/m 16 jaar, waarmee zij leuke prijzen kunnen winnen.
Het kermisterrein op de parkeerplaats bij de Martinuskerk staat er weer mooi gevuld bij. Topattractie de Shaker is terug van weggeweest. Daarnaast zijn onder meer de Botswagens, Zweefmolen, Schiettent en diverse andere attracties te vinden op de Kermis in ’t Veld.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs