Politie en Christine le Duc waarschuwen voor phishing-mail

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Uit naam van Christine le Duc uit Walsoorden zijn de afgelopen dagen vele valse e-mails verstuurd naar Nederlandse internetgebruikers, welke besmet zijn met Malware.

Het bedrijf uit Zeeuws-Vlaanderen meldde maandag jl. aan de politie dat op hun naam e-mails zijn verstuurd waarbij een korting zou worden gegeven op een volgende bestelling. Bij het aanklikken van een link in het bericht wordt een agressief virus op de computer van de ontvanger geïnstalleerd.

Klik nooit op de link

De valse mails zijn verstuurd met een e-mailadres van Ziggo en Versatel. Negeer de betreffende e-mail en klik nooit op de link. Als u toch op de link klikt, krijgen oplichters mogelijk persoonlijke gegevens in handen of komt u terecht op een malwarewebsite. Dan kan de computer worden geïnfecteerd met kwaadaardige software.

Fraudehelpdesk

Als u een mail ontvangt, die u niet vertrouwt? Negeer dan deze berichten. Meer informatie over phishing- en malwaremails staan op de website www.fraudehelpdesk.nl. De fraudehelpdesk ontvangt graag de mail om deze te kunnen analyseren en als waarschuwing te plaatsen op hun website.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category