2°C | Amsterdam

Politie en vrijwilligers zoeken samen naar sporen woningoverval Winkel


WINKEL – Een groep vrijwiligers uit Winkel heeft vrijdagavond samen met wijkagent Bas Dirkmaat een gebied van ruim een kilometer in en rond Winkel uitgekamt op zoek naar sporen van de brute woningoverval die op 26 april plaatsvond waarbij een 69-jarige vrouw ernstig gewond raakte.

Zwaar gewond

De vrouw werd aan het begin van de middag met een ernstige hoofdwond gevonden in de slaapkamer van haar woning. Politie onderzoek wees uit dat de vrouw mogelijk inbrekers heeft overlopen en daarbij zwaar gewond is geraakt.

Facebookoproep

In de Facebookpagina Nieuwe Niedorpgroep werd een oproep geplaatst waarin Dirkmaat mensen opriep om mee te komen helpen zoeken naar sporen, om zo nieuwe aanwijzingen naar de dader of daders te kunnen vinden. Dirkmaat vertelde dat de inwoners van Winkel erg meeleven en zeer behulpzaam zijn in het zoeken naar de daders van deze brute woningoverval.
Tijdens de zoektocht werd er vooral in bermen,sloten, struiken en zelfs in stukken bos nauwkeurig gezocht naar mogelijke sporen. Zodra 1 van de vrijwilligers iets denkt te hebben gevonden moest deze een stok in de lucht steken en werd het gevonden voorwerp opgehaald door Bas Dirkmaat of door een collega.
“Ik loop hier vier dagen per week hard”, vertelt een vrijwilligster die helpt in het hoge gras naar sporen te zoeken. Er zat maar een paar uur tussen haar hadlooprondje en het moment dat de overvallen vrouw gewond werd aangetroffen. “Ik hoop dat ik mijn steentje bij kan dragen”, zegt ze daarom.

Persoonlijk

Een andere vrijwilliger meldde zich ook vanuit sterke persoonlijke betrokkenheid aan. “Ik ken de dochters van de vrouw persoonlijk”, zegt hij. “Ja, dan leef je nog wel extra mee.”
Uiteindelijk leverde de inzet van de vrijwilligers geen concrete aanknopingspunten op maar de politie is erg tevreden over de aanpak.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.