2°C | Amsterdam

Politie op zoek naar dierenbeul.

REGIONIEUW – De politie heeft vannacht een kat uit een benarde positie moeten bevrijden. Iemand had een elastiek dubbelgeslagen om de nek van het beestje, dat daarom krijsend in een achtertuin zat.
Dat gebeurde rond 2.00 uur in de Heer Willem van Egmondstraat. Het dier was toen al ruim een uur aan het schreeuwen vanuit de tuin, maar een buurtbewoner die de kat wilde helpen, kon het beestje niet bereiken, schrijft de politie op Facebook.
Agenten klommen vervolgens over de schutting en vonden het katje met een elastiek om haar nek. Volgens de toegesnelde Dierenambulance is het onmogelijk dat de kat het elastiek zelf om haar nek heeft gedaan, wat betekent dat iemand het beestje expres in deze benauwde positie heeft gebracht.
Dierenarts
Het elastiek is snel losgeknipt, maar de kat had inmiddels al een flink opgezwollen keel en moeite met ademen. De kat bleek voorzien van een chip, maar agenten kregen geen contact met de eigenaar. Het diertje is daarom meegenomen naar een dierenarts, waar ze nog een keer is nagekeken.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.