2°C | Amsterdam

Politie waarschuwt eigenaren elektrische steps om niet op de openbare weg te rijden

HOLLANDS KROON – Je ziet ze meer en meer in het verkeer verschijnen, elektrische steps, maar wat veel eigenaren niet weten is dat het voor de meeste steps verboden is om op de openbare weg te rijden. De politie en handhavers zullen ook optreden tegen mensen die met de step op de openbare weg rijden.

Niet alle steps zijn verboden, de RDW heeft de Segway en Swing wel goedgekeurd voor de openbare weg en deze vallen onder de wet voor snor- en bromfietsen. Om op Segway of Swing te mogen rijden moet je dus 16 jaar zijn en moet de Segway of Swing zijn verzekerd.

Daarnaast maken verzekeringsbedrijven grote problemen als de step betrokken is bij een ongeval, vaak betaald de verzekering niet uit en is alle schade voor de eigenaar van de step. Ook de politie zal de step dan in beslag nemen en volgt er een proces verbaal voor overtreding van de weg- en verkeerswet.

Foto: Politie Gelderland

 

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.