2°C | Amsterdam

Politiek Café VVD Breezand groot succes

Breezand – In navolging van het politiek café in Middenmeer, is de avond in Breezand bij bar de Dors(t)vlegel een succes geworden. Ongeveer 25 belangstellenden waren op de discussieavond voor jonge ondernemers afgekomen. De organisatie van het politieke café heeft de bezoekers een aantal stellingen voorgelegd waarna de levendige discussie los barstte. Naast de aanwezige ondernemers deden ook wethouder Theo Meskers en alle VVD raadsleden mee aan de discussie.
Tekst: VVD Hollands Kroon
Het stimuleren van jong ondernemerschap is een belangrijk thema voor de VVD fractie in Hollands Kroon. Dat was zichtbaar want de wethouder en alle fractieleden waren aanwezig om met de deelnemers in gesprek te gaan. De toegestroomde ondernemers waren afkomstig vanuit de hele gemeente Hollands kroon en er was zelfs een ondernemer uit de gemeente Schagen.
Na een welkomstwoord van Rick Meinema en Hans de Wit kreeg Rina Terpsma het woord. Rina is sinds drie jaar eigenaresse van de Dors(t)vlegel. Zij vertelde de aanwezigen over haar ervaringen als jonge ondernemer met de gemeente Hollands Kroon. Onder andere vertelde ze over de vergunningverlening voor haar horecaonderneming. Haar ervaringen zijn overwegend positief. 
Na de inspirerende woorden van Rina was het tijd om in discussie te gaan over een aantal uitdagende stellingen. Geheel in stijl ging dit via een online poll, waarbij iedereen zijn smartphone bij de hand moest houden als stemkastje. De stellingen die tijdens de avond zijn behandeld waren: De gemeente is een deskundige en betrouwbare gesprekspartner en Onze gemeente opereert vooruitstrevend. Dit stimuleert ons ook als ondernemers.
De aanwezige ondernemers zorgden voor een levendige discussie over de stellingen, waarbij de wethouder en fractieleden de gelegenheid kregen om hierop te reageren. Hierdoor ontstond een dynamisch krachtenveld dat de jong ondernemers en de politiek dichter bij elkaar bracht. De belangrijkste ontdekking van de avond was dat de jonge ondernemers moeite hebben om in contact te komen met de gemeente. De vraag is: ‘Bij wie moet ik met mijn vragen terecht?’. Als antwoord hierop vertelde Wethouder Theo Meskers dat de gemeente twee bedrijfscontactfunctionarissen tot dienst heeft gesteld voor ondernemers. Ondernemers kunnen met al hun vragen bij hen terecht.
Na afloop van het debat werd een speeddate georganiseerd. De ondernemers konden hun vragen en opmerkingen kwijt aan de aanwezige wethouder en raadsleden. Er kan geconstateerd worden dat de gemeente Hollands Kroon,  jong ondernemerschap op een vooruitstrevende manier ondersteund.
Het einde van de avond werd afgesloten met een borrel en het organiserende comité kijkt tevreden terug over het verloop van de avond. Het politiek café zal over enkele maanden een vervolg krijgen.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.