Politiek Hollands Kroon wil vingers niet branden aan zwembaden, dus uitstel sluitingsbesluit

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.


ANNA PAULOWNA – De zwembaden in Hollands Kroon krijgen extra tijd en geld om te onderzoeken of ze zelfstandig verder kunnen gaan. De plannen die de baden tot nu toe op tafel legden waren niet afdoende volgens de gemeente, maar de raad geeft nu meer ruimte.

HOZE-groep

Toen de gemeente in 2015 met sluiting dreigde, besloten de zwembaden van Hippolytushoef, Breezand, Wieringerwerf en Winkel zich te verenigen in de HOZE-groep. Sindsdien overleggen de vier organisaties over een gezamenlijke toekomst zonder steun van de gemeente.
Lees ook: Kinderen Nieuwe Niedorp: ‘blijf van ons zwembad af’
In de dorpen is grote onrust ontstaan over de dreigende sluiting. Dinsdagavond kwam een bus vol actievoerders vanuit Winkel naar het gemeentehuis in Anna Paulowna. Gewapend met zwembrillen en kleine plastic badjes vulden zij de publieke tribune.

Plannen niet afdoende

Twee weken geleden liet het college van Hollands Kroon weten dat de tot nu toe gemaakte plannen niet afdoende zijn en dreigde zelf te gaan onderzoeken welke baden op den duur kunnen sluiten. De HOZE-groep ziet echter nog kansen en drong aan op onderzoek naar de huidige kwaliteit van de zwembaden zodat er een goede afweging gemaakt kan worden.
Lees ook: Hollands Kroon wil gefaseerd zwembaden sluiten

Extra geld

De gemeenteraad heeft dinsdagavond besloten dat de groep extra geld krijgt om dat onderzoek te kunnen laten doen. Eind oktober moet alles definitief duidelijk zijn. De raad neemt in december een besluit over het voortbestaan van de zwembaden in Hollands Kroon.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category