2°C | Amsterdam

Politiek Hollands Kroon wil vingers niet branden aan zwembaden, dus uitstel sluitingsbesluit


ANNA PAULOWNA – De zwembaden in Hollands Kroon krijgen extra tijd en geld om te onderzoeken of ze zelfstandig verder kunnen gaan. De plannen die de baden tot nu toe op tafel legden waren niet afdoende volgens de gemeente, maar de raad geeft nu meer ruimte.

HOZE-groep

Toen de gemeente in 2015 met sluiting dreigde, besloten de zwembaden van Hippolytushoef, Breezand, Wieringerwerf en Winkel zich te verenigen in de HOZE-groep. Sindsdien overleggen de vier organisaties over een gezamenlijke toekomst zonder steun van de gemeente.
Lees ook: Kinderen Nieuwe Niedorp: ‘blijf van ons zwembad af’
In de dorpen is grote onrust ontstaan over de dreigende sluiting. Dinsdagavond kwam een bus vol actievoerders vanuit Winkel naar het gemeentehuis in Anna Paulowna. Gewapend met zwembrillen en kleine plastic badjes vulden zij de publieke tribune.

Plannen niet afdoende

Twee weken geleden liet het college van Hollands Kroon weten dat de tot nu toe gemaakte plannen niet afdoende zijn en dreigde zelf te gaan onderzoeken welke baden op den duur kunnen sluiten. De HOZE-groep ziet echter nog kansen en drong aan op onderzoek naar de huidige kwaliteit van de zwembaden zodat er een goede afweging gemaakt kan worden.
Lees ook: Hollands Kroon wil gefaseerd zwembaden sluiten

Extra geld

De gemeenteraad heeft dinsdagavond besloten dat de groep extra geld krijgt om dat onderzoek te kunnen laten doen. Eind oktober moet alles definitief duidelijk zijn. De raad neemt in december een besluit over het voortbestaan van de zwembaden in Hollands Kroon.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.