Polkadot verwachting

De Polkadot koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in Polkadot. Maar wat is het precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter Polkadot om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter zit, en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Polkadot.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld

Wat is Polkadot (DOT)?

Polkadot staat ook wel bekend als het netwerk met meerdere ketens dat een volledig functioneel en gebruiksvriendelijk gedecentraliseerd web wil creëren. Met Gavin Wood, die medeoprichter van Ethereum is, aan het roer is het interessant om eens te kijken wat Polkadot is en wat het in de toekomst van plan is.

Polkadot onderscheid zich voornamelijk door een uniek sharding mechanisme. Het is een open-source sharding Multi chain protocol. Het netwerk van Polkadot verbindt meerdere gespecialiseerde blockchains via een gezamenlijk systeem. Hiermee creëert het een “next-gen” blockchain protocol, een nooit eerder verschenen ecosysteem. Wat Polkadot populair maakt is het feit dat de blockchains die verbonden zijn via het netwerk exponentieel schaalbaar en waardoor er makkelijk costum-blockchains aangemaakt kunnen worden.

Polkadot gebruikt twee soorten blockchains:

  • Relay Chain: Dit is het hoofdnetwerk en het belangrijkste onderdeel en de kern van Polkadot. Het verbindt de verschillende blockchains op het netwerk. Het zorgt voor gedeelde consensus en zorgt voor de cross-chain interoperabiliteit.Het netwerk is in staat meer dan 1.000 transacties per seconde te verwerken.
  • Parachains:Dit zijn individuele blockchains die door de gebruikers gemaakt kunnen worden

Polkadot gebruikt een uniek consensus algoritme genaamd Nominated Proof of Stake. Het is een variatie op het Proof of Stake consensus mechanisme, wat door veel andere netwerken wordt gebruikt. Bij Nominated Proof op Stake selecteren nominators maximaal 16 validators die ze vertrouwen, en het netwerk verdeelt de inzet automatisch op een gelijkmatige manier onder validators. Indien ze een slechte nominator valideren verliezen ze hun volledige stake.

DOT is de eigen cryptovaluta van Polkadot. De token heeft drie functies:

  • Governance van het netwerk
  • Staking
  • Bonding

Historie en team

Logo PolkaGavin Wood, medeoprichter van Ethereum en uitvinder van Solidity, richtte Polkadot op met als doel een betere en geavanceerdere versie van Ethereum te ontwikkelen. Na frustratie over de progressiesnelheid van Ethereum 2.0 besloot Woodde Web3 Foundation een non-profit organisatie op te richten met Robert Habermeier en Peter Czaban waar Polkadot uit voortkwam.

Achter de ontwikkeling van het Polkadot netwerk zit Parity Technologies. Dit bedrijf werd door Gavin Wood en Jutta Steiner in 2015 opgericht met als doel projecten te implementeren die op Ethereum wilden voortbouwen.

Op basis van de Polkadot Whitepaper werd eind 2017 een ICO uitgevoerd. Halverwege 2019 werd Kusama, het laatste testnet van Polkadot gelanceerd. In mei 2020 volgde het eerste block van de Polkadot blockchain; het genesis block.

Projecten

Ondanks dat Polkadot relatief kort geleden gelanceerd is zijn er al meerdere indrukwekkende netwerk-projecten:

  • Karura Network (Acala) is gericht op het maken en implementeren van slimme DeFi-contracten voor verschillende gebruikers. Hierdoor heeft het een DeFi-hub gecreëerd die cross-blockchain-liquiditeit en applicaties mogelijk maakt.
  • Moonriver (Moonbeam) is een Ethereum-compatibele smart contract-parachain die op Ethereum gebaseerde projecten verbindt met Polkadot. De nadruk ligt daarbij op het mogelijk maken van minimale herconfiguraties van slimme contracten en nieuwe ontwikkelingstools voor interactie tussen ketens.
  • Khala (Phala) Network richt zich op privacybeschermende Cloud diensten. Het is gebaseerd op de TEE-Blockchain Hybrid Architecture en biedt gebruikers een solide balans tussen rekenkracht, Cloud gebaseerde flexibiliteit en op blockchain gebaseerde beveiliging.
  • Bifrost dat gebouwd is als een DeFi-hub, host applicaties waarmee gebruikers toegang hebben tot een verscheidenheid aan DeFi-functies en tegelijkertijd een aantal verschillende stakingsbeloningen en liquiditeitsopties biedt.
  • Shiden (Plasm) is een ander slim contractplatform dat ontworpen is om de dApps op Kusama/Polkadot te ondersteunen. Het is gebouwd met de focus op snelheid en schaalbaarheid in het achterhoofd en richt zijn diensten op de L2-ketens.

Concurrentie

De grootste concurrent van Polkadot is Ethereum, wat voor de hand ligt sinds oprichter Gavin Wood als doel had een betere versie van Ethereum te bouwen. Met Ethereum 2.0 in aantocht hebben de beide platformen veel overeenkomsten in zowel het ontwerp als de werking.

Beide netwerken hebben een hoofd blockchain waar transacties worden afgerond en daarnaast kleinere blockchains. Ook maken ze allebei gebruik van staking in plaats van mining.

Parity heeft een technologie ontwikkeld waarbij dApps die ontwikkeld zijn op Ethereum kunnen draaien op Polkadot. Het ontwikkelingsnetwerk van Polkadot kan tevens gebruikt worden om een kopie van de Ethereum blockchain te stimuleren die gebruikt kan worden in aangepaste blockchain ontwerpen van gebruikers. Naast Ethereum zijn ook Polygon, Avalanche en Cosmos concurrerende platforms.

De verwachtingen en ontwikkelingen van Polkadot project

Project polkaPolkadot lijkt klaar om zijn missie voort te zetten om een ​​blockchain-netwerk te ontwikkelen dat op een betrouwbare manier werkt voor het verifiëren van gegevens en waardeoverdrachten in zijn zoektocht naar een gedecentraliseerd internet.

Eerder lanceerde het netwerk “bruggen” om externe netwerken met zijn ecosysteem te verbinden. Bruggen zorgen voor een snelle en veilige overdracht van waarden en gegevens door middel van een interoperabele regel. Voor het bouwen van oplossingen met behulp van bruggen, zoals de brug van Interlay die Bitcoin verbindt en de Ethereum-brug van Snowfork, sponsort Web3 Foundation een aantal programma’s. In oktober 2021 onthulde Gavin Wood $700 dollar in een nieuw ontwikkelingsfonds voor cryptocurrency te steken. Dit moet overigens nog wel worden goedgekeurd door de Polkadot Council.

Binnenkort Polkadot haar laatste grote stap in de blockchain-netwerk maken zoals het in de Whitepaper is beschreven De lancering van de “parachains”. Deze losstaande layer-1 blockchains lopen parallel aan het hoofdnetwerk en zijn gekoppeld aan de relay chain. Het resultaat zal zijn dat het netwerk veel meer transacties tegelijkertijd kan verwerken en de project met een eigen blockchain niet zullen vastlopen door congestie op een andere chain.

Welke projecten precies een parachain krijgen wordt bepaald op een veiling die op 11 november 2021 plaatsvindt. De implementatie zal op 15 december plaatsvinden.

Polkadot koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Polkadot nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook Polkadot. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik DOT kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om DOT te kopen

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. DOT staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling. Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Polkadot koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

Binance

DOT kopen

DOT staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit DOT voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook Polkadot. 

Conclusie

Polkadot is een ambitieus project opgericht door onder andere Gavin Wood, medeoprichter van Ethereum, en ontwikkeld Parity Technologies. Het doel is een nieuw netwerk creëren waarin verschillende blockchains met elkaar verbonden worden. Polkadot maakt gebruik van een Nominated Proof of Stake consensus algoritme. Een belangrijke eigenschap van Polkadot is de cross-chain interoperabiliteit waardoor het een volledig decentraal privé netwerk kan opzetten. De parachains en relay chain zijn hier onderdeel van. De sharding-architectuur waarborgt schaalbaarheid. Binnenkort zal Polkadot aan de laatste fase van het volledige project beginnen.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs