Polygon verwachting

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

De Polygon koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in Polygon. Maar wat is het precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter Polygon om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Polygon

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is Polygon?

Met de bijnaam Ethereums Internet of Blockchain is Polygon een van de meest recente pogingen om schaalvergroting te realiseren en je leest er alles over in dit artikel.

Ethereum is verreweg een van de meest populaire gedecentraliseerde platforms van het moment. Echter, steeds vaker klagen gebruikers over hoge transactiekosten en het feit dat een transacties verwerken lang duurt. Dit is het moment waarop Polygon ingrijpt.

Polygon, voorheen bekend als Matic Network, is een schaalbaarheidsplatform voor het creëren van onderlinge verbindingen tussen blockchain-netwerken die compatibel zijn met Ethereum. Polygon biedt oplossingen voor enkele van de belangrijkste uitdagingen waar Ethereum vandaag voor staat, zoals hoge kosten, slechte gebruikerservaring en lage transactiedoorvoer.

Als proof-of-stake (PoS) blockchain creëert het een ecosysteem met meerdere ketens dat interoperabel is met Ethereum. Het is gemaakt als een laag 2-oplossing voor de frequente overbevolking op het Ethereum-netwerk. Dit is de reden waarom Polygon de bijnaam heeft gekregen: Ethereum’s Internet of Blockchains.

Polyglon Matic nework

Matic

MATIC is Polygon’s native ERC-20 token dat op de Ethereum blockchain draait. MATIC wordt gebruikt voor betaaldiensten op Polygon en als betaalmiddel tussen actieve gebruikers in het Polygon ecosysteem. Ook de transactiekosten van de Polygon zijketen worden met de token betaald. De virtuele valuta die is ontworpen om transacties zowel goedkoper als sneller te maken op de Ethereum-blockchain.

Tijdens de eerste aanbieding in april 2019 werd er $5,6 miljoen aan ETH opgehaald binnen 20 dagen. Het maximale aantal tokens is vastgesteld op 10 miljard.

Geschiedenis en team van Polygon

Polygon is een Indiase onderneming die in 2017 in Bangalore is opgericht onder de naam Matic Network. Het netwerk ging in 2020 officieel live en in februari 2021 werd Matic Network omgedoopt tot Polygon Network

Deze naamswijziging lag samen met de nieuwe strategie van Polygon. In plaats van het eenvoudig aanbieden van laag 2 voor het Ethereum-netwerk wil Polygon zich nu richten op het creëren van een volledige blockchain-netwerkinfrastructuur voor andere ontwikkelaars.

Het kernteam bestaat uit Anurag Arjun, Jaynti Kanani en Sandeep Nailwal. De Servische software-engineer Mihailo Bjelic voegde zich later bij het Indiase trio.

Hoe werkt Polygon?

Polyglon picturePolygon is een platform met meerdere niveaus en heeft als doel Ethereum te schalen doormiddel van zijketens, die allemaal gericht zijn op het ontstoppen van het hoofdplatform op een effectieve en kostenefficiënte manier.

Het netwerk van Polygon bestaat uit vier verschillende lagen: Ethereumlaag, beveiligingslaag, Pylogon-netwerklaag en de uitvoeringslaag.

  • De Ethereum laag is een set van slimme contracten die zijn geïmplementeerd op Ethereum. Deze slimme contracten beheren onder andere de communicatie tussen Ethereum en de diverse Polygon blockchains.
  • De beveiligingslaag zorgt, zoals de naam al zegt, voor beveiliging op het netwerk. Het is echter optioneel voor gebruikers.
  • De Polygon netwerk laag is het ecosysteem van de blockchain netwerken die gebouwd zijn op Polygon. Elke blockchain heeft zijn eigen gemeenschap en is verantwoordelijk voor het beheer en de blokproductie.
  • De uitvoeringslaag is de implementatie van Ethereums Virtual Machine (EVM) en wordt gebruikt voor het uitvoeren van slimme contracten. Polygon is de enige schaalbaarheidsoplossing die de Ethereum Virtual Machine (EVM) ondersteunt en de verbonden blockchains in staat stelt onafhankelijke beveiliging te behouden.

Bouwen op Polygon vergelijkbaar met bouwen op Ethereum en daardoor onmiddellijk toegankelijk voor ’s werelds grootste blockchain ontwikkelgemeenschap. Hiervoor worden verschillende technologieën gebruikt:

POS Chain wat de belangrijkste chain van Polygon is. Het is een Ethereum sidechain die bekend staat als de Matic POS Chain. Het voegt een Proof of Participation (POS) beveiligingslaag toe aan blockchains die op Polygon worden gelanceerd.

Plasmaketens is een Schaling technologie om activa via plasmabruggen tussen de basisketen en de sidechains te verplaatsen. Het biedt ontwikkelaars lagere kosten voor het maken van dApps die op het Ethereum mainnet kunnen worden ingezet.

ZK Rollups is alternatieve Schaling oplossing die wordt gebruikt waarbij een groot aantal off-chain overdrachten samen worden gevoegd tot één enkele transactie. Optimistic Rollups verwijst naar een oplossing die bovenop Ethereum werkt om bijna-onmiddellijke transacties te vergemakkelijken door het gebruik van Proof of Fraud

Concurrenten

Polygon kan worden vergeleken met netwerken zoals Polkadot, Cosmos en Avalanche doordat de blockchains zijn gekoppeld aan de Ethereum-blockchain en het effectief is in het ondersteunen van veel DeFi (Decentralized Finance) protocollen die beschikbaar zijn op Ethereum.

Maar ook Ethereum 2.0 kan in de toekomst een gewaagde concurrent zijn voor Polygon.

Samenwerkingen

Er zijn momenteel al verschillende projecten die gebruik maken van de Polygon technologie. Polygon werkte onder andere samen met Google voor zijn BigQuery Cloud-platform en het Trace Network. De laatste richt zich op het bieden van een robuuste NFT-marktplaats.

Een belangrijke samenwerking van Polygon is met Aave, een van de toonaangevende DeFi-protocollen op Ethereum. Aave werd in april 2021 op Polygon gelanceerd en dankzij de slimme contractbrug naar Ethereum werd de Aave-iteratie van Polygon een van de meest populaire protocollen voor opbrengstlandbouw in de DeFi-ruimte.

Enkele dagen later kondigde ook Decentraland aan samen te gaan werken met Polygon. Decentraland dApps-suite beschikt over een accountportaal waar de Decentraland -token genaamd MANA verplaatsen kan worden van de Ethereum-blockchain naar Polygon’s Matic Network (en terug).

Achemypay en Polyglon

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Polygon project

Onlangs kondigde Polygon een samenwerking aan met Alchemy pay om zo een brug slaan tussen fiat- en cryptobetalingen. De applicaties binnen het DeFi-ecosysteem van Polygon krijgen de mogelijkheid transacties op hun DeFi-apps uit te voeren via directe fiat on-ramps naar traditionele financiële betalingsplatforms zoals Visa, Mastercard, PayPal. Daarnaast zal het DeFi-app-betalingen op e-commerceplatforms, zoals Shopify en andere netwerken vergemakkelijken.

Alchemy Pay verwerkt momenteel $ 5 miljoen dagelijkse transacties, voornamelijk uit Azië en Europa. Er wordt een groter aantal Amerikaanse transacties verwacht nadat Shopify eind 2021 de integratie met Polygon heeft voltooid.

Polygon koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Polygon nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook Polygon. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik MATIC kopen?

MATIC LOGOWaar let je als belegger op wanneer je erover denkt om MATIC te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. Polygon staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Polygon koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

Polygon (MATIC) kopen

Polygon staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit MATIC voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook Polyglon. 

Conclusie

Polygon heeft een schaalbaarheidsoplossing gebouwd met behulp van een secundaire blockchain die wordt beveiligd door een netwerk van Proof-of-Stake-validators. Polygon stelt ontwikkelaars in staat blockchain netwerken die compatibel zijn met Ethereum te bouwen en onderling te verbinden. Zo biedt het een oplossing voor de problemen waar Ethereum mee worstelt zoals hoge kosten, slechte gebruikerservaring en een lage transactiedoorvoer.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category