2°C | Amsterdam

Provincie komt met nieuwe plannen Havendijk Den Oever

Den Oever – De Havendijk in Den Oever is toe aan versterking. De Havendijk is niet hoog genoeg waardoor er bij extreem weer te veel water over de dijk kan slaan.
De provincie Noord-Holland heeft besloten de plannen van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier voor versterking en verbetering van de stabiliteit van de dijk ter inzage te leggen.
Getrapte dijk
Aan de zeezijde wordt de nieuwe Havendijk in de vorm van getrapte bekleding uitgevoerd, waardoor de dijk minder verhoogd hoeft te worden. De getrapte bekleding remt de golven af en geven door het ‘tribune-effect’ een mooi uitzicht richting de haven en de Waddenzee,meldt de Provincie.
Programma Waddenpoort
De versterking van de Havendijk sluit aan op het programma Waddenpoort Den Oever, ontwikkeld door de gemeente Hollands Kroon met financiële steun van de provincie Noord-Holland. Het programma Waddenpoort maakt het Wad vanaf de kust beleefbaar door de passanten- en visserijhaven toegankelijker en aantrekkelijker te maken en de overnachtingsgelegenheden rond het Wad uit te breiden. Deze projecten worden ontwikkeld bij de dijkversterkingen zoals de versterking van de havendijk Den Oever, de Afsluitdijk en de Stontelerdijk. Hiermee willen de provincie en de gemeente een bijdrage leveren aan recreatie, toerisme en natuur en de werkgelegenheid in de regio.
Ter inzage
Ontwerpprojectplan Hoogwaterkering Den Oever (project dijkversterking Den Oever) van het hoogheemraadschap ligt van 16 maart tot en met 26 april 2016 ter inzage. In deze periode kunnen zienswijzen worden ingediend. De plannen zijn vanaf 16 maart 2016 digitaal in te zien op de websites van het hoogheemraadschap, de provincie Noord-Holland en de Staatscourant. Ook is het mogelijk om de stukken op papier in te zien bij het Provinciaal Archief in Haarlem, het gemeentehuis van Hollands Kroon in Anna Paulowna, bij het hoogheemraadschap in Heerhugowaard . Op vrijdag 11 maart (tussen 15.00 en 18.00 uur) organiseert hoogheemraadschap een inloopbijeenkomst in het Vikingschip. Iedereen die wil kan binnenlopen en vragen stellen over de plannen en de procedure.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.