2°C | Amsterdam

PvdA Hollands Kroon wil extern onderzoek naar mislukken COWWI

HOLLANDS KROON – De PvdA-fractie wil een extern onderzoek samen met Schagen naar de oorzaak van het mislukken van het COWWI-project tussen Hollands Kroon en Schagen. Een project die al vele miljoen heeft gekost en als de samenwerking per 1 maart 2017 definitief is Hollands Kroon nog eens ruim 2 miljoen gaat kosten die zij moeten betalen aan de gemeente Schagen.
Fijko van der Laan van de PvdA noemde vooral het totale gemis aan medewerking van het management van COWWI om met informatie te komen een groot gebrek en minachting voor de raad. Fijko van der Laan noemde de samenwerking met de gemeente Schagen als “een gemankeerde samenwerking“.  ,,In de goede oude ISD-tijd kregen wij keurig periodieke rapportages over de uitvoering van de taken van de ISD,” zegt van der Laan.
Jip Pankras van Senioren Hollands Kroon wist het kort en bondig samen te vatten, ,,Twee jaar achterelkaar heeft het COWWI van de accountent van Hollands Kroon een beperkende verklaring gehad omdat de cijfers niet tijdig werden aangeleverd, al met al is het zo, hoe vervelend het ook is, organisaties die niet functioneren daar moet je mee stoppen.
Wethouder Mary van Gent ontkent dat Hollands Kroon de uitvoering nu gaat uitbesteden aan een derde partij, zij zegt in een reactie op een bericht in het NHD; ,,Tot twee keer toe heb ik in de krant gelezen dat wij het aan een derde partij gaan uitbesteden, dit is mij niet bekend en het is ook niet waar, wij gaan de administratieve ondersteuning zelf doen. Ik weet niet waar dit verhaal vandaan komt maar ik wil het echt bij deze ontkrachten want wij gaan het echt zelf doen.
 

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.