2°C | Amsterdam

PWN, vier Noordkop gemeenten en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in actie tegen klimaatverandering


HOLLANDS KROON – De zeespiegel stijgt, het gaat harder regenen en perioden met droogte nemen toe. Dat geeft vroeg of laat problemen. Hoe kunnen we hiermee omgaan? PWN, vier Noordkop gemeenten en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier ondertekenden daarvoor op 5 juli de Intentieverklaring Ruimtelijke Adaptatie.  

Klimaatverandering

Klimaatverandering: we ontkomen er niet aan en de gevolgen zijn al voelbaar. Nederlandse overheden en bedrijven, waaronder PWN, gaan daarom samen bouwen aan een stedelijk gebied dat bestand is tegen hitte, droogte en wateroverlast. Op 5 juli ondertekende Joke Cuperus, directeur van PWN, de Intentieverklaring Ruimtelijke Adaptatie. Zij deed dit samen met het Hoogheemraadschap Noorderkwartier en de vier Noordkop gemeenten: Schagen, Texel, Den Helder en Hollands kroon. De zes partijen maken voor de komende jaren concrete afspraken om de Noordkop klimaatbestendig te maken en samen te werken. Zij willen hiermee onderstrepen dat de overheden in de Noordkop de aanpak van de grote watervraagstukken in het stedelijk gebied serieus nemen en bereid zijn gezamenlijk naar oplossingen te zoeken.  

Intentieverklaring

De landelijke  Intentieverklaring Ruimtelijke Adaptatie werd op 9 oktober 2014 opgesteld door onder meer het Ministerie van infrastructuur en Milieu en de Provincies. De verklaring is inmiddels door ruim 100 partijen ondertekend. Deze marktpartijen, die met elkaar ongeveer 10.000 organisaties vertegenwoordigen, gaan voor de periode 2015 tot 2020 een inspanningsverplichting aan en spreken de bereidheid uit om samen te werken en uitvoeringsafspraken rondom dit thema te maken. Partijen kunnen daarnaast een extra bijdrage leveren door eigen regionale of lokale intentieverklaringen te sluiten waarin zij hun samenwerking bestendigen door concrete afspraken te maken over een specifiek project of programma. 
Meer informatie over de Intentieverklaring Ruimtelijke Adaptatie en een download van de intentieverklaring vindt u op: https://ruimtelijkeadaptatie.nl/overheden/sra/intentieverklaring/

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.