2°C | Amsterdam

Quant verwachting logo

Quant verwachting

De Quant koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2022 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in Quant. Maar wat is het precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Quant.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is Quant?

Interoperabiliteit, of beter gezegd het gebrek eraan in de wereld van blockchain, is de drijfveer voor Quant. Een interessant en uniek project waarover je alles kan lezen in dit artikel.

 

Quant Network werd in 2015 opgericht door Gilbert Verdian. Uit zijn enorme passie om de wereldwijde uitwisseling van informatie efficiënter te maken is het Quant-protocol is ontstaan. ​​Verdian identificeerde dit probleem toen hij voor de Britse en later Australische regeringen werkte. Hij ontdekte hoe nuttig gedistribueerde grootboektechnologieën (DLT) konden zijn bij het oplossen van de problemen waarmee hij werd geconfronteerd.

Het protocol werkt als een tweede laag die is ontworpen om universele interoperabiliteit op de markt te brengen. Het platform stelt alle soorten DLT in staat om gegevens te communiceren tussen netwerken, waaronder blockchain, DAG en Tempo. Het doel van het project is om bedrijfssoftware oplossingen op de markt te brengen die DLT-integratie vereenvoudigen en de acceptatie van deze technologieën vergroten. Quant fungeert als een betalingsvalidator-token dat wordt gebruikt in een overledger-besturingssysteem.

De DLT-sector wordt momenteel geconfronteerd met een gebrek aan interoperabiliteit. Het vermogen van deze op DLT gebaseerde datastores om samen te werken is zeer beperkt. Dit leidt tot eilanden van informatie, extra werkdruk voor ontwikkelaars en tal van technische barrières.

Quant elimineert deze problemen en verbindt openbare en particuliere netwerken met behulp van software genaamd Overledger. Dit protocol maakt multi-chain communicatie op een naadloze manier mogelijk waardoor ontwikkelaars krachtigere en robuustere applicaties kunnen bouwen met Quant.

Hoe werkt Quant?

Quant is een op Ethereum gebaseerd platform. Het maakt gebruik van de beveiliging van een van de beste blockchain-netwerken ter wereld. Bovendien geniet Quant van interoperabiliteit binnen het Ethereum-ecosysteem. Dit netwerk bestaat uit DEX’s, DeFi-platforms, portemonnees, games en meer.

Het Quant-protocol is ontworpen om barrières te verwijderen die vaak worden aangetroffen op blockchains op het gebied van communicatie, interoperabiliteit en schaling. Om dit te bereiken, zijn er speciale lagen die zijn afgestemd op taken waarvoor ze het meest geschikt zijn:

  • Transactielaag: deze laag draait om de opslag van transacties. Zowel gevarieerde als geïsoleerde grootboeken worden gebruikt om gerelateerde bewerkingen in één laag te plaatsen en deze over de blockchain te verifiëren. Als een transactie eenmaal is gevalideerd, kan deze niet meer ongeldig worden verklaard. Alles wat nodig is voor consensus over blockchains vindt plaats op deze laag.
  • Berichtenlaag: deze laag houdt zich bezig met informatie- en gegevensoverdracht. Er zijn drie soorten data die verwerkt kunnen worden: smart contract data, metadata en transactiedata. Metadata wordt gebruikt om berichten te interpreteren en deze in verschillende talen te vertalen zodat verschillende blockchains kunnen worden begrepen.
  • Filter- en bestellaag: deze laag verwerkt ook berichten maar in tegenstelling tot de berichtenlaag gaat het in deze laag om het filteren van zoekopdrachten naar specifieke resultaten. Elk bericht op het digitale grootboeksysteem wordt geplaatst wordt bijgehouden in een database. Wanneer validatie van een off-chain bericht vereist is, is de filter- en bestellaag verantwoordelijk voor de validatie. Zo kunnen ontwikkelaars specifieke taken instellen, bijvoorbeeld een applicatie toestaan ​​tokens naar een bepaald netwerk over te dragen zodra ze op de DApp zijn gedeponeerd.

Wat maakt Quant uniek?

Quant introduceert een modulaire architectuur die geen interactie heeft met de verschillende grootboeken op de applicatielaag. In plaats daarvan werkt het systeem boven de netwerken. Als off-chain oplossing geniet Quant verticale schaalbaarheid en is het toekomstbestendig.

Het Overledger-netwerk is verantwoordelijk voor het veiligstellen van de uitwisseling van gegevens en waarde met behulp van Quant. Het protocol volbrengt deze taak ongeacht de onderliggende technologie door gebruik te maken van de Overledger Gateway. Eenmaal verbonden, kunnen de gebruikers vrijelijk gegevens uitwisselen binnen het vertrouwde ecosysteem.

De Overledger DLT Gateway is een DLT-interoperabiliteitsprotocol die speciaal is ontworpen om grote zakelijke klanten te bedienen. Het systeem stelt elk bedrijf in staat om te profiteren van interoperabiliteit tussen verschillende systemen, netwerken en DLT’s. Het systeem maakt de onderlinge samenwerking mogelijk van elk type gegevens, statuswijzigingen, slimme contracten, ID’s of digitale activa tussen grootboeken.

Quant’s Overledger DLT Gateway maakt het mogelijk om smart contracts in elke programmeertaal op elke DLT Overledger DLT Gateway te schrijven. Met smart multi-Dapp-contracts kunnen ontwikkelaars complexe bewerkingen maken die naadloos samenwerken tussen verschillende DLT-technologieën. Deze contracten zijn flexibel en kunnen worden opgezet om off-chain of on-chain te werken. De release van Overledger 2.0.5 was een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van een brug die institutionele en zakelijke ecosystemen verbindt met stablecoins, DeFi, NFT’s en ERC20 en ERC721 digitale activa voor clearing en afwikkeling.

mDapps is een belangrijke functie aangezien met dit protocol gedecentraliseerde applicaties op meerdere blockchains tegelijk kunnen werken. Het doel van deze toepassingen is om ontwikkelaars in staat te stellen te profiteren van het gelijktijdige gebruik van meerdere grootboeken.

De Overledger Payment API ondersteunt clearing en afwikkeling tussen verschillende digitale activa en stablecoins. Het verzekert NFT’s met stablecoins en de mogelijkheid om multi-DLT DeFi-betalingen uit te voeren door uitleen- en stakingsproducten te combineren met nieuwe afwikkelingsopties.

De Quant Remote Connector Gateways bieden een nieuwe interoperabiliteitslaag voor het systeem. Dit protocol stelt hosts in staat om toegang tot hun DLT-knooppunten te delen met

Overledger DLT-gateways. Er zijn Remote Connectors Gateways (RCG’s) en community RCG’s.

 

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Quant project

Quant Netwerk heeft als missie de ’s werelds eerste DLT-gateway te zijn en hiervoor is het een belangrijke samenwerking aangegaan met Amazon Web Service. Amazon Web Service is actief voor bedrijven in meer dan 190 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Quant is hierbij technologiepartner in een wereldwijd partnerprogramma. Door deze samenwerking kan Quant flexibiliteit en schaalbaarheid bieden.

Er is tot op heden geen officiële roadmap beschikbaar maar Quant Netwerk heeft als missie de ’s werelds eerste DLT-gateway te zijn. Quant is vrij uniek waardoor er weinig concurrentie is.

Quant koers verwachting 2022 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Quant nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook Quant. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik Quant kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om Quant te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. Quant staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Quant koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

Quant kopen

Quant logoHet kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit Quant voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook Quant. 

Conclusie

Bij Quant draait alles om het opslaan en uitwisselen van gegevens. Een onderwerp dat een solide maar belangrijk onderdeel is in de blockchain wereld. Met een unieke architectuur is Quant vastbesloten om een verschil voor de toekomst te maken.

Related Articles

Weinig dingen in het leven zijn zo typisch Nederlands als het jaarlijkse Pinkpop Festival. Drie dagen lang verandert het stadje Landgraaf bij Maastricht elk
Een persoonlijke lening is een soort lening die aan een persoon voor persoonlijk gebruik wordt verstrekt. Deze soort lening kan voor allerlei doeleinden gebruikt

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.