2°C | Amsterdam

Raad van State: nieuw onderzoek Hollands Kroon om burenruzie Wieringerwerf

WIERINGERWERF – De Raad van State heeft de gemeente Hollands Kroon opgedragen om binnen zes weken met een verklaring te komen waarom de familie Bleijerveld aan de Planetenweg 2a in Wieringerwerf een vergunning heeft gekregen om een constructie in hun huis zo aan te passen dat dit tot klachten van diverse buren leidde en tot een jaren lange knallende burenruzie heeft geleid en zelfs een burgemeester die onder vuur kwam te liggen door zijn ‘stelletje zure gekken‘ uitspraak.

Niet in strijd met het bestemmingsplan

De Raad van State liet wel weten dat  de functiewijziging van het pand van woning naar winkel niet in strijd is met het bestemmingsplan omdat het pand al de bestemming ‘wonen’ heeft met daar aan gekoppeld de bestemming ‘detailhandel’. De buren, waaronder de familie Lombaard, maken bezwaar tegen de verbouwing omdat zij vinden dat het niet mogelijk is om op 1 pand 2 omgevingsvergunningen te verlenen wat door Hollands Kroon wel is gedaan.
Lees ook: Hollands Kroon wil deel tuin Wieringerwerf onteigenen
De gemeente Hollands Kroon heeft in 2011 ingestemd met de plannen van Bleijerveld om de verdieping op het pand aan te passen waarna de buren naar de rechtbank zijn gestapt, dit verloren zijn waarna zij de stap naar de Raad van State is gemaakt. Ook hier hebben zij op de meeste punten de zaak verloren enkel moet Hollands Kroon opnieuw komen uitleggen waarom de familie Blijerveld het dak toch mocht gaan aanpassen.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.