2°C | Amsterdam

Reportage: 9-jarige Tina Fledderman uit ’t Veld stottert en wil niet meer stotteren


’t VELD – Ze is 9 jaar en zit in groep 6 van de Marinx school in ’t Veld en zij stottert en dat vind zij gewoon heel vervelend, zeker omdat haar klasgenootjes niet echt weten en wisten hoe ze met het stotteren om moesten gaan en haar dan soms na gingen doen. En dat vond Tina niet leuk, “want het is al zo erg dat stotteren,” verteld zij tegen de verslaggeefster van NH.
Maar Tina is niet uniek in Nederland, nee in heel Nederland zijn er zelfs 170.000 andere mensen die ook stotteren. Als je er op tijd bij bent dan kan je op jonge leeftijd nog van het stotteren afkomen zegt stottertherapeut Joeri van Ormondt. Het is een stoornis in de spraakspieren die het stotteren veroorzaakt. Je spieren staan dan net niet goed om bijvoorbeeld een A te zeggen waardoor je dan a a a a a a gaat zeggen. 
Tina heeft ondertussen zelfs een rap gemaakt om het stotteren onder de aandacht te brengen.
 

Related Articles

Zoek je een heerlijk nieuw recept om te proberen? Zoek niet verder, want we hebben de perfecte voor je. Dit droprecept zal je smaakpapillen
Schiphol is een van de drukste luchthavens van Europa, en het vinden van een parkeerplek kan moeilijk zijn. Dat is waar valet parking van

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.