2°C | Amsterdam

Reportage: ‘groot tekort aan pleegouders’


HOLLANDS KROON – Pleegzorg Nederland luidt de noodklok. Er zijn te weinig pleeggezinnen om kinderen in op te vangen. Ook pleegzorg in Noord-Holland heeft te kampen met een tekort. “En dat terwijl het opvangen van kinderen noodzakelijk en leuk is”, zegt de familie Fievez uit Alkmaar tegen NH Nieuws

Liesbeth en Willem Fievez zien het belang en de noodzaak van het opvangen van kinderen die, om wat voor reden dan ook, niet meer in hun eigen omgeving kunnen opgroeien. Het echtpaar heeft twee pleegkinderen en volwassen uitwonende kinderen. Volgens de familie is het belangrijk dat kinderen zo snel mogelijk in een stabiele situatie worden opgevangen.

Nood is hoog

Meggelien de Weijer van Parlan Jeugdhulp zegt dat de nood hoog is. “Om een goede match te vinden tussen kind en pleeggezin heb je eigenlijk vier gezinnen nodig. Niet alles klikt met elkaar”, licht ze toe. Ze merkt bovendien dat het niet altijd even makkelijk is om mensen enthousiast te maken voor pleegzorg.
Dat geldt niet voor de familie Fievez. “Het belangrijkste is dat je er samen achter staat en er samen voor gaat, anders red je het niet”, benadrukt Willem. 

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.