2°C | Amsterdam

Reportage – In Dirkshorn zijn de de scheepswrakken meer dan beu

REGIO – Het is geen fraai gezicht: in de Veersloot in Dirkshorn liggen veel gezonken bootjes. Ook liggen er veel half onder water. Het haventje wordt inmiddels ook wel het ‘bootjeskerkhof’ genoemd. Daarom komt de dorpsraad in actie.

“We willen de Veersloot weer een mooie plek maken in Dirkshorn”, zegt Hans Tesselaar, voorzitter van de dorpsraad. Het is niet iets van de laatste maanden, zegt hij. Al jarenlang liggen hier bootjes die niet goed onderhouden worden en dan dus naar de bodem zinken. 
“Mijn eigen bootje ligt hier ook, ergens op de bodem”, zegt een jongen die aan komt varen. Hij erkent dat het wel wat slordig is. De bootjes eruit takelen is volgens hem een goede oplossing.

Oproep

Om het haventje in Dirkshorn weer tot bloei te brengen, roept de dorpsraad alle buurtbewoners op om zijn of haar bootje op de kant te halen. “Als je het niet zelf kunt, willen wij graag helpen. Dus mensen, meld je aan of kom in actie. Het zou fijn zijn als alle bootjes die niks meer waard zijn, weggehaald worden.”

 

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.