2°C | Amsterdam

Reportage: ‘Marinedagen 2017 één groot spektakel’

REGIO – Tijdens de Marinedagen, vanaf 23 juni, worden de demonstraties weer een grote publiekstrekker. In een halfuur tijd krijgt het publiek een soort live actiefilm voorgeschoteld waarin de marine laat zien wat ze doet.

“Ik ben er in oktober mee begonnen”, vertelt Bernd Roelink van de marine. Hij is de regisseur van de demonstraties. Op zijn computerscherm loopt een animatie waarop te zien is hoe de demonstratie er uit komt te zien. “Het  bestaat uit zeven onderdelen die uiteindelijk een amfibisch scenario verbeelden. Allereerst komt er een helikopter aanvliegen als een soort teaser.”

Grote demonstraties

Over twee weken begint eerst Sail op 22 juni, de Marinedagen sluiten aan op 23 juni. Vanaf dan kunnen de grote demo’s vanaf het marineterrein worden bekeken. Roelink gaat dan in het echt zien waar hij zo’n zeven maanden op heeft lopen puzzelen. “Wij willen laten zien wat we in het echt ook doen. Van Counter-drugs-operaties tot grote amfibische operaties waarbij duikers en parachutisten te zien zijn.”
Ook het publiek zelf zal bij de demonstratie worden betrokken. Aan het eind zal een aantal bezoekers worden ‘meegenomen’ door de mariniers. “Ja, het hoogtepunt zit aan het eind. Dat wordt echt het klapstuk. En op zaterdagmorgen doen ook de collega’s van de luchtmacht mee. Maar ik ga nog niet te veel zeggen over wat zij gaan doen.”
Voor een uitgebreid programma van Sail Den Helder en de Marinedagen, is een app ontwikkeld voor Apple en Android.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.