Reserves JuRo Unirek/VZV winterkampioen in Tweede Divisie!

‘T VELD – De Reserves van JuRo Unirek/VZV hebben door een afgetekende overwinning (27-37) op streekgenoot Geel Zwart de titel in de wacht gesleept. VZV had in de beginfase van dit duel nog wel wat opstart problemen en keken na 10 min. zelfs tegen een 6-5 achterstand aan.

Hierna nam het team van coach Ard de Ruiter het heft in handen, door treffers van Romy Zengerink, Carmen v d Kroon, Lotte Houtenbos, Jet Jimmink en Lynn Klesser was de voorsprong halverwege de eerste helft opgelopen naar 7-11. De thuisploeg beet zich vast aan hun tegenstander uit ’t Veld en hield gelijke tred tot de 20e minuut waarna Geel Zwart zich zowaar weer terug vocht in de wedstrijd.

Alleen Romy Zengerink bleek in het laatste gedeelte voor rust goed op schot te zijn waarna Geel Zwart uit een strafworp het laatste doelpunt achter de weer voortreffelijk keepende Lisanne Bakker wist te kegelen.

Ruststand 14-16.

De thee en de aanwijzingen van de coach had het team schijnbaar goed gedaan, VZV kwam meteen uitstekend uit de start blokken. In ruim 5 min. had VZV de stand met snelle aanvallen opgevoerd en werd de thuisploeg overlopen Jet Jimmink, Demy Worst, Lotte Houtenbos 2x en Romy Zengerink 2x zetten VZV op een comfortabele 14-22 voorsprong.

Geel Zwart had nog steeds weinig in de melk te brokkelen en kon het team van Ard de Ruiter de voorsprong zonder moeite gemakkelijk intact houden. Met nog 10 min. te spelen was het verschil zelfs opgelopen naar 10 doelpunten door treffers van  Lotte Houtenbos de uitblinkende Romy Zengerink, Renee Kolken, Tessa Fijnheer 2x en Krissy Hogervorst 19-29.

De wedstrijd was gespeeld, VZV had de punten in handen, Zoë de Bruijne scoorde 2 keer en Demy Worst zette met 3 mooie treffers 23-34 op het score bord. Met nog 5 min. te gaan deed Geel Zwart nog even van zich spreken en scoorde met snelle uitvallen nog 3 treffers op rij 26-34.

Het slot akkoord was echter wederom voor VZV Jet Jimmink scoorde 2 maal en Demy Worst scoorde op fraaie wijze uit een break de laatste VZV treffer. De laatste treffer van de wedstrijd geleid de prima fluitende arbiters was nog voor de thuisploeg.

Eindstand 27-37.

Doelpunten: Romy Zengerink 9, Lotte Houtenbos 6, Demy Worst 5, Carmen v d Kroon en Jet Jimmink 4,Tessa Fijnheer 3, Zoë de Bruijne 2, Krissy Hogervorst, Lyn Klesser, Albertine Abube en Renee Kolken 1.